Obara rekorde – Treća sezona ove serije postala jedna od najgledanijih ikada(video)

Sa skoro 92 miliona pregleda, od premijere 16. maja do danas, treća sezona serije „Bridžerton" ušla je u top deset na Netfliksovu listu najgledanijih ikada.

Treća sezona serije bi i ranije dospjela na listu najgledanijih, ali je objavljena iz dva dijela, pa se tek od 13. juna računao njen učinak, što znači da će i u periodu koji slijedi obariti nove rekorde.

Sve tri sezone američke serije Bridžerton (Bridgerton), koja je rađena po istoimenim romanima Džulije Kvin, ušle su na listu najgledanijih serija na engleskom jeziku svih vremena na Netfliksu.

Prva sezona je na četvrtom mjestu sa 113,3 miliona pregleda, druga na devetom sa 93,8 miliona pregleda, a treća je odmah ispod nje sa 91,9 miliona pregleda.

Treća sezona je, takođe, bila najgledanija na nedjeljnoj listi, od 24. do 30. juna sa 6,6 miliona pregleda.

U centru serije Bridžerton autora Kris van Duzen je istoimena porodica, smještena u regentski period Londona tokom društvene sezone u kojoj djeca plemstva i veleposjednika postaju dio društva.

Osmoro braće i sestara porodice traže ljubav i sreću među londonskom elitom.

Veliku ulogu u seriji, ipak, ima bilten koji piše nepoznata osoba pod pseduonimom Ledi Visldaun, a koji otkriva najveće tajne i ljubavne zaplete među najbogatijima.

Treća sezona otkriva da li će „autsajderka“ Penelopa Feterington uspjeti da uđe u romansu sa Kolinom Bridertonom u koga je potajno zaljubljena.

Pojedini recenzenti hvale treću sezonu, navodeći da ima „sočne podzaplete" i premašuje očekivanja publike, dok drugi navode da je radnja „dosadnjikava i već viđena“.

Izvor:Kolektiv

Foto: YouTube csrenehsot/ NETFLIX

Tekst objavila:Ljilja Brajković