Ovaj hit se našao na vrhu najslušanijih rok pjesama poslije 30 godina(video)

Pjesma grupe Soundgarden "Black Hole Sun" našla se na Bilbordovoj listi najslušanijih pjesama Hot Hard Rock Songs od 20. aprila.

Ova pjesma nije nova i jedini razlog zašto je prikupila 4,2 miliona zvaničnih slušanja i 1000 preuzimanja od 5. do 11. aprila u SAD je pomračenje Sunca koje se vidjelo u Sjevernoj Americi 8. aprila, navodi headliner.rs.

„Black Hole Sun“ je tako postala prva pjesma benda Soundgarden na prvom mjestu ove liste, koja je započela 2020. godine, a na kojoj se mogu naći pjesme bez obzira na godinu izlaska. Podsjetimo, pjesmu je napisao Kris Kornel koji je preminuo 2017. godine u 52. godini.

Pjesma sa albuma “Superunknown” iz 1994. godine našla se i na mjestima 13, 15 i 19 na listama Hot Rock Songs, Hot Alternative Songs i Hot Rock & Alternative Songs.

Kada album izašao, prije 30 godina, Soundgarden je dominirao na mnogim listama najslušanijih pjesama i spot za ovu pjesmu vrtio se na mnogim televizijama.

Pored nje, na raznim listama su se našle i pjesme “Bad Moon Rising” sastava Creedence Clearwater Revival i “Total Eclipse of the Heart” Boni Tajler.

Tu su još i pjesme “Ain’t No Sunshine” Bila Vitersa, kao i “Here Comes The Sun” Bitlsa, a i obrada pjesme “Total Eclipse of the Heart” u verziji Niki Frenč takođe je našao mjesto na listi najslušanijih.

Poraslo je i interesovanje i pretrage za riječima pjesama sa ovom tematikom, gdje je gore pomenuta pjesma Boni Tajler takođe bila u fokusu, kao i pjesma “Eclipse” benda Pink Floyd.

Izvor:Kolektiv

Foto: YouTube screenshot/ Soundgarden

Tekst objavila:Ljilja Brajković