Bila je najljepša Jugoslovenka: Očarala i Tinu Tarner(video)

Ivona je bila jedna od posljednjih misica Jugoslavije, ali svjetsku slavu je stekla na sasvim drugačiji način

Ivona Brnelić je 1989. godine izabrana najpre za ''Ljepoticu plaže '89'', što je bila direktna karta za dalje učešće u raznim takmičenjima za izbor ljepotica, gdje je većinom osvajala prvo mjesto.

Tada mlada Riječanka nije ni slutila da će je ljepota brzo odvesti još dalje, kada je ponijela titulu najljepše Jugoslovenke 1990. godine i postala Mis Jugoslavije.

Kao tinejdžerka je zavoljela muziku i ples, govorila tri strana jezika i strastveno voljela da svoju ljepotu nesebično pokazuje.

Poslije završetka pedagoške gimnazije u Rijeci, željela je da studira dizajn u Milanu, ali život je imao drugačije planove za nju.

Kada je otišla u London kako bi probala da se takmiči sa svjetskim ljepoticama na izboru za Mis svijeta, Ivona je jasno shvatila da želi da se u svojoj karijeri okrene plesu, koji je dio nje cijelog života.

Ubrzo je to i ostvarila uz legendarnu pjevačicu Tinu Tarner, koju je pratila na nastupima i bila dio njene igračke trupe, ali takođe scenu je uljepšavala i drugim zvijezdama kao što su Spice Girls, Destin's Child, Ašer, Šer...

Poslije nekog vremena se ipak vratila u Rijeku, ostavivši London za sobom, ali ne i ples. Danas Ivona ima svoj plesni studio u domovini, gdje je i koreografkinja puna iskustva stečenih van granica njene zemlje.

Postoje nagađanja da je u srećnoj vezi, ali za brak, do sada, nije imala vremena ni prostora na svom putu, koji je i te kako bio usjpešan i obogaćen.

Izvor:Nezavisne novine

Foto:N.N

Tekst objavila:Ljilja Brajković