Margot Robi u novoj ulozi - Snima film o jednoj od najpopularnijih društvenih igara

Margot Robbie i njeni partneri iz produkcijske kuće LuckyChap, Tom Ackerley i Josie McNamara, rade na igranom filmu baziranom na društvenoj igri Monopoly, potvrdio je Variety. Kompanija Hasbro Entertainment, vlasnici Monopolyja, produciraće film uz LuckyChap.

Monopoly je društvena igra čiji je cilj skupiti što više novca kupovinom raznih posjeda. Studio Lionsgate, koji posjeduje filmska prava za igru, izjavio je da je Monopoly najpopularnija društvena igra na svijetu. Igra je dostupna u više od sto zemalja, a od svog nastanka 1935. godine, prodata je u pola milijarde primjeraka.

Adam Fogelson iz Lionsgatea potvrdio je vijest o nadolazećem filmu i saradnji s LuckyChapom na CinemaConu, koji se trenutno održava u Las Vegasu.

"Oni su izuzetni producenti koji pažljivo biraju svoje projekte, a Monopolyju se pridružuju s jasnim gledištem. Izuzetno smo uzbuđeni što ćemo raditi s cijelim timom iz LuckyChapa na filmu za koji vjerujemo da će postati njihov sljedeći blockbuster", izjavio je Fogelson.

Produkcijska kuća LuckyChap radila je na filmovima I, Tonya, Promising Young Woman i Barbie. Nakon uspjeha prošlogodišnjeg hita Barbie, koji je zaradio više od milijardu dolara, postali su jedna od najtraženijih produkcijskih kuća u Hollywoodu.

Izvor:Kolektiv

Foto: YouTube screenshot/Vogue

Tekst objavila:Ljilja Brajković