Elizabet Tejlor u "srećnoj haljini" doživjela iznenađenje svog života

Diorova oskarovska haljina Elizabet Tejlor bila je pravo modno čudo, a onda je godine provela skrivena u koferu.

Slavna glumica Elizabet Tejlor bila je jedna od najvećih ikona Holivuda u svakom smislu. Neustrašiva, nepokolebljiva, a u modnom smislu — ispred i iznad svog vremena.

Elizabetin burni život miješao se i sa njenim profesionalnim dostignućima, a kada je dobila nominaciju za film Butterfield 8, nije vjerovala da će uspjeti kući da ponese Oskara, baš zato što je u to vrijeme njen život vrvio od skandala, pa je, podsjetimo, u to vrijeme, iako je bila u braku s Edijem Fišerom, kog je "preotela" Debi Rejnolds, ipak završila u vezi s Ričardom Bartonom, prenosi Glossy.rs.

Njen brak je preživio tu aferu, a ona je bila uvjerena da Oskar ne ide u njene ruke. Ipak, osjećaj ju je prevario, te se popela na binu, pomalo slabo, jer se oporavljala od teške upale pluća u tom trenutku.

Ipak, Elizabet je čvrsto vjerovala da joj je samo jedna stvar donijela sreću prilikom osvajanja zlatnog kipa za kojim glumci žude: haljina.

Oskarovska haljina Elizabet Tejlor

Elizabet Tejlor nosila je haljinu s Diorovim potpisom, iz kolekcije za 1961. godinu, potpuno božanstvenu, od šifona i svile, sa divnim floralnim motivima.

Gornji dio, s ušivenim korsetom, nadovezivao se na voluminoznu suknju, koju su krasili motivi cvijeća i insekata sa prelijepim vezom.

Svoju srećnu haljinu Elizabet je nosila sa sobom svuda, a ona je par godina kasnije svojoj prijateljici En dopustila da uzme garderobu koju želi za sebe. En je uzela Diorovu haljinu, a onda je 2022. godine ta divna kreacija završila na aukciji kuće Keri Tejlor.

U tom momentu, nije nošena decenijama, a prodata je za 250 hiljada funti.

Izvor:RTCG

Foto: Guliver

Tekst objavila:Ljilja Brajković