AI stvorila digitalnu Merilin Monro: Dvojnica glumice uskoro će biti predstavljena javnosti

Digitalna dvojnica slavne glumice razgovarat će sa zainteresiranima, izražavajući emocije

Više od 60 godina nakon smrti glumice Merilin Monro (Marilyn Monroe) njena digitalna verzija, stvorena uz pomoć vještačke inteligencije, bit će predstavljena na tehnološkoj konferenciji festivala South by Southwest u Ostinu, u američkoj državi Teksas.

Prikazana na kompjuterskom ekranu, u crnom džemperu s rol-kragnom, digitalna dvojnica slavne glumice razgovarat će sa zainteresiranima, izražavajući emocije, piše Euronews.rs.

Na nedavnom testiranju digitalna Merilin Monro govorila je o svojoj najdražoj ulozi, liku Šugar u komediji "Neki to vole vruće" iz 1959. godine, zastajkujući i zamišljeno spuštajući pogled prije nego što bi odgovorila.

Rekla je kako smatra da je taj seksepilan, ali ranjiv lik "izazovna uloga, ali i zahvalna", a preporučila je i svoje druge komedije poput "Muškarci više vole plavuše”.

Digitalnu Merilin stvorila je kompanija Soul Machine, specijalizovana za kreaciju realističnih digitalnih ličnosti, u saradnji sa Authentic Brands Groupom, marketinškom kompanijom koja posjeduje prava na reprodukcije slike Merilin Monro, kao i drugih preminulih zvijezda.

Izvor:Dnevni avaz

Foto:Dnevni avaz

Tekst objavila:Ljilja Brajković