Šeron Stoun iskreno o milionima koje je zaradila – teško je biti bogat i slavan

Bogatstvo glumice Sharon Stone procijenjeno je na 40 miliona dolara, ali ona se požalila se kako skupo plaća činjenicu što je bogata i slavna.

"Izađete na večeru, a za stolom je 15 ljudi, i ko će dobiti ček? Svaki put dobijem račun za večeru na 3000 dolara", izjavila je 65-godišnja Stone u intervjuu za InStyle. Slavna glumica zaključila je kako je jako skupo biti slavan. Neki od njenih troškova uključuju nedavno kupljeni dom, kao i honorare za zaštitarsko osoblje, publiciste, vizažiste i menadžere.

Međutim, za Stone bi se teško moglo reći da je škrta kada je u pitanju napredak u Hollywoodu, ističe Page Six. U svojim memoarima iz 2021., The Beauty of Living Twice, Stone je otkrila da je veliki dio svoje plate dala Leonardu DiCapriju samo kako bi mogao biti u filmu Brzi i mrtvi iz 1995. godine.

"Bio je superzvijezda. Željela sam biti u sjajnom filmu, a ne u glupom, tako da sam tražila najbolje ljude koje sam mogla da me u njemu okružuju.", rekla je Stone o DiCapriju, koji je tada iza sebe imao nominiranaciju za Oscara za ulogu u filmu Što muči Gilberta Grapea.

Kada producent nije mogao razumjeti njenu odluku da se odrekne dijela svoje zarade samo da bi DiCaprio bio u vesternu iz 1995., rekla mu je:

"Razumijem da ovo nije muško razmišljanje. Ali koncentrično razmišljanje je način na koji žene razmišljaju".

Stone, koja je za svoj angažman dobila tri miliona dolara, kao i njen kolega Gene Hackman, na kraju je DiCapriju platila milion dolara, odnosno jednu trećinu svoje plate, kako bi glumio njenog sina.

"Leo je bio klinac", rekla je Stone, napomenuvši da DiCaprio, koji je na setu napunio 18 godina, vjerovatno nije imao pojma o dogovoru oko honorara sve dok nije o tome napisala u svojoj knjizi.

Izvor: Kolektiv.me

Foto: YouTube screenshot/HBO

Tekst objavila:lLjilja Brajković