Tim Barton snima rimejk kultnog SF filma iz pedesetih

Tim Barton, tvorac animiranog filma „The Nightmare Before Christmas“, i Džilijen Flin, autorka popularne knjige „Iščezla (Gone Girl)“ i scenaristkinja istoimenog filma, rade rimejk kultnog naučnofantastičnog horora „Attack of the Fifty Foot Woman“, prenosi Varajeti.

Film producira Vorner Bros.

Originalni film iz 1958. godine pratio je emocionalno mentalno nestabilnu bogatu nasljednicu Nensi Arčer koja se pretvorila u džina nakon susreta s vanzemaljcima i koja je nakon toga odlučila da se osveti svom mužu koji je vara. Glavne uloge u filmu timačili su Alison Hejs, Vilijam Hadson i Ivet Vikers.

Barton trenutno dovršava i svoj nastavak hita „Beetlejuice“ iz 1988. godine, pod nazivom „Beetlejuice Beetlejuice“.

Glumačku ekipu filma „Beetlejuice Beetlejuice“ čine Majkl Kiton, Vinona Rajder, Ketrin O’Hara, Džena Ortega, Monika Beluči, Vilem Dafo, Džastin Terou, Artur Konti i Burn Gorman.

„Beetlejuice Beetlejuice“ će imati premijeru 6. septembra 2024. godine.

Flin trenutno radi na adaptaciji svog bestselera „Dark Places“ koji se bavi klasnim razlikama u ruralnoj Americi i satanističkim kultovima. Roman je 2015. godine dobio filmsku adaptaciju sa Šarliz Teron u glavnoj ulozi, a HBO sada planira da snimi televizijsku adaptaciju djela.

Film „Attack of the Fifty Foot Woman“ produciraju Barton, Endru Mitman, Tomi Harper i Kai Dolbešijan.

 Izvor i foto: Analitika

Tekst objavila: Ljilja Brajković