Lana Del Rey najavljuje novi kantri album

Lana Del Rey podijelila je detalje o novom kantri albumu pod nazivom "Lasso". Američka kantautorka otkrila je sinoć svoje planove za novi LP na Bilboardovom događaju prije dodjele Gremija u Los Anđelesu.

Potvrdila je da na nadolazećem projektu radi sa stalnim saradnikom Džekom Antonofom, producentom i frontmenom Bleachersa i kantri muzičarom Lukom Lairdom.

"Ako već ne možete zaključiti po dobitnicima nagrada i izvođačima, muzika se okreće prema kantriju", rekla je okupljenima. "Zato me Džek pratio u Muscle Shoals tokom posljednje četiri godine."

Iako tačan datum izlaska još nije objavljen, Del Rey je otkrila da će "Lasso" stići u nekom trenutku ovog septembra. Biće to njen deseti studijski album, nakon prošlogodišnjeg "Did You Know That There’s a Tunnel Under Ocean Blvd".

Del Rey je nominovana za pet Gremija, uključujući album godine i najbolji album alternativne muzike, "Candy Necklace", na kojoj je gostovao Jon Batiste, kandidovan je za najbolje  izvođenje pop dua/grupe, a “A&W” je takođe u konkurenciji za pjesmu godine i najbolje izvođenje alternativne muzike.

Izvor i foto: Nezavisne novine

Tekst objavila: Ljilja Brajković