"Živi i zdravi": Pogledajte spot za novu pjesmu dvojca Who See(video)

"Ovo je veoma zabavno iskustvo, mislim da smo ispunili "zadatak" i ostaje nam samo da se gledamo u bioskopu“, poručio Dejan Dedović Deda

Crnogorski muzički dvojac Who See objavio je novi single "Živi i zdravi", pod etiketom "Klapa Muzik". U pitanju je muzika inspirisana istoimenom filmskom komedijom u režiji Ivana Marinovića koja u bioskope stiže ove sedmice.

"Veoma nam je drago da smo ostvarili ovu saradnju i da na ovaj način, kako najbolje znamo, podržavamo domaću kinematografiju. Kreativci imaju potrebu da se umrežavaju i nadam se da je ovo prvi rezultat dugoročnije saradnje između Ivana i nas. Ovo je veoma zabavno iskustvo, mislim da smo dio te energije prenijeli na slušaoce, tako da smo ispunili "zadatak" i ostaje nam samo da se gledamo u bioskopu“, poručio je Dejan Dedović Deda iz klape Who See.

Tekst za numeru potpisuju Mario Đorđević i Dejan Dedović, muziku Django HI FI, koji je uz i autor aranžmana.

Mix je uradio Aleksandar Maldaner, dok izvršnu produkciju potpisuje Nikola Rajović za Beats per Montenegro.

Podsjetimo, živopisna crnogorska komedija ''Živi i zdravi'' višestruko nagrađivanog crnogorskog reditelja Ivana Marinovića imaće pretpremijeru 30. januara u Herceg Novom, a zvaničnu bioskopsku distribuciju u Crnoj Gori film počinje premijerom u Podgorici 31. januara, dok je beogradska zakazana za 6. februar. Film je prethodno svjetsku premijeru imao u Glavnom takmičarskom programu međunarodnog Filmskog festivala “Black Nights” u Talinu.

Vjenčanje, tradicija, sukob novog i starog, ali i prelijepi ambijent Herceg Novog i primorja Crne Gore, okvir su ovoj dirljivoj i eksplozivnoj komediji u kojoj uloge tumače poznati glumci i glumice iz Crne Gore i regiona – Tihana Lazović, Goran Slavić, Momo Pićurić, Mirjana Joković, Goran Bogdan, Dragana Dabović, Snježana Sinovčić Šiškov, Dejan Đonović, Miloš Pejović, Sejdo Alijaj i drugi.

Komedija prati mladi par prije i tokom svadbe. Dinamičan i komplikovan odnos mlade, koja naprasno odustaje od udaje i mladoženje koji je na insistiranje oca primoran na ovaj čin, vjenčanje pretvaraju u farsu sa nizom neočekivanih obrta. Uzbudljiva situacija začinjena je pićem i dinamitom, baš kako tradicija i običaji nalažu.

''Živi i zdravi'' je ko-produkcija šest država - partneri su Adriatic Western iz Crne Gore, Sense Production iz Srbije, Analog Vision iz Češke, Kinorama iz Hrvatske, Krug Film iz Sjeverne Makedonije i Spok Film iz Slovenije.

Izvor i foto: Analitika

Tekst objavila: Ljilja Brajković