Prvi film Britni Spirs stiže na Netfliks - Ponovo dostupan poslije 22 godine(video)

Film Zauvijek prijateljice (Crossroads), prvi dugometražni film u kojem je glavnu ulogu igrala pop zvijezda Britney Spears, biće dostupan na Netflixu od 15. februara, potvrdio je Variety.

Film je premijerno prikazana istog dana 2002. godine, dok je Spears bila na vrhuncu svoje karijere zahvaljujući pjesmama Oops...I Did It Again i Baby One More Time, koje su je učinile komercijalno najuspješnijom tinejdžerskom muzičkom umjetnicom svih vremena.

Spears je u filmu odigrala tinejdžerku Lucy, povučenu, ali uzornu srednjoškolku koja je u djetinjstvu imala prijateljice Kit (Zoë Saldaña) i Mimi (Taryn Manning). Kit je s godinama postala najpopularnija djevojka u školi, dok je Mimi postala odmetnica i zatrudnjela je.

Iako su se s godinama udaljile, prijateljice iz djetinjstva ponovo su se sastale na dan mature kako bi zajedno iskopale staru kutiju sa željama. Lucy je htjela pronaći svoju majku koja ju je napustila kada je bila dijete, Kit se htjela udati, a Mimi je htjela otputovati u Kaliforniju. Nakon što Mimi odluči ostvariti svoju želju iz djetinjstva, Lucy i Kit upute se s njom na putovanje koje će im promijeniti živote.

Film Zauvijek prijateljice bavi se temama kao što su tinejdžerska trudnoća, silovanje i napuštanje djece. Uz Spears, Saldañu i Manning, u filmu glume i Dan Aykroyd, Beverly Johnson i Kim Cattrall.

Film je bio ispred svog vremena

Scenario za film napisala je Shonda Rhimes, kreatorka serije Uvod u anatomiju, a režirala ga je Tamra Davis. Produkcioni tim koji su većinom činile žene bio je rijetka pojava u to vrijeme.

"Bile smo toliko ispred svog vremena uz afroameričku scenaristkinju, uz mene kao mladu rediteljicu i sve te žene koje su pričale priču o ženama", rekla je Davis u intervjuu za Variety.

Davis je prvotno odbila režirati film, ali se predomislila nakon što je shvatila da je Spears ozbiljna oko projekta.

"Provele smo cijeli dan zajedno i dokazala mi je da stvarno želi raditi na ovome, uložiti potreban trud i da je ozbiljna oko toga", prisjetila se Davis.

Izvor i foto: Kolektiv. Me

Tekst objavila: Ljilja Brajković