Sergej Ćetković: Po cijeli dan snimam želje i čestitke, čestitam rođendane, mirim ljude

Sergej Ćetković posebno voli ovo doba godine jer osim što se euforija osjeća u njihovom domu, naviru i sjećanja na djetinjstvo kako su se nekada obilježavali praznici.

“Onog trenutka kada krenemo da kitimo jelku, tako krenu i sjećanja iz djetinjstva i svi lijepi osjećaji. Volimo praznike i radujemo se slavi i Božiću. Sve što nas očekuje u narednih nekoliko mjeseci će biti divno. Kao roditelji osluškujemo želje svoje djece i gledamo da budemo dobar Djeda Mraz u toj priči jer su one dovoljno velike da znaju da on ne postoji, već da je tu tata”, kroz osmijeh kaže Sergej koji se trudi da udovolji onim željama mezimica koje smatra razumnim i korisnim.

U bajke više ne vjeruju, a pjevač kaže da su drugi, umjesto njega glumili Djeda Mraza iz jednog vrlo praktičnog razloga.

“Same su otkrile prije nekoliko godina da su mama i tata zaduženi za sve poklone od imaginarnih likova. Uhvaćeni smo na djelu, pogotovo kao Zubić vile, bio sam to u nekom trenutku. Međutim, nisam nikada glumio Djeda Mraza, nemam dovoljno veliki autfit za to”, kroz osmijeh priznaje Ćetković i dodaje:

“Ali je bilo prijatelja koji su to radili. Sada su poželjele neke telefone, tablete, ali gledamo da ih sačuvamo od svega toga. Najbolje je da budu što više u društvu drugara i da vrijeme provode napolju”.

Iako bi volio da djetinjstvo provode u prirodi ili makar odvojeni od inovacija tehnologije, Sergej kaže da je svjestan svega što je donijelo novo doba i djeca danas drugačije razmišljaju.

“Nemoguće je da ih čovjek u potpunosti ogradi, ali ako osluškujemo šta rade i kako se ponašaju, onda možemo otkriti neke nedostatke i vidjeti da li su okej sa svim što ih napada. Živimo u prilično teškom i čudnom vremenu, pogotovo za njih. Možda će se bolje snaći, ali moramo da se i mi nađemo njima”, kaže pjevač koji smatra da nijednom roditelju danas nije lako da shvati kako funkcionišu nove generacije.

Sergej je u čast svojih mezimica Lole i Mile osmislio i crtane filmove sa njihovim imenom.

“Radimo non stop, rade se nove epizode crtaća, ono što me posebno raduje je što će biti čokolade sa dva ukusa. Njih dvije su bile razlog da krenemo u taj projekat, da djeci ponudimo nešto kvalitetno. Razvili smo svašta nešto uz te crtane filmove”, kaže pjevač koji je miljenik ne samo žena, nego i muškaraca koji ga često zamole da bude dio plana kada prose djevojku ili čestitaju rođendan.

Sergeju, kako kaže, to ne pada teško već ga čini ponosnim.

“Po cijeli dan snimam želje i čestitke, čestitam rođendane, mirim ljude, ne znam više ni koliko je bilo prosidbi na mojim nastupima. Drago mi je što mogu da budem od pomoći i koristi svojom muzikom. Veseli me što mnogi parovi prvi ples igraju uz moje pjesme, što na taj način ulaze u zajednički život”.

Sergej kaže da se uvijek raduje porodičnim putovanjima, ali da u odabiru destinacije ne učestvuje. To prepušta supruzi i ćerkama, sa čijim obavezama se usklađuje.

“Moje žene su zadužene za odabir destinacija za putovanje, čekam da mi kažu kada kreće raspust, pa se organizujemo po tome. Što se mene tiče, uzimam kofer i krećemo”, kaže Ćetković.

Izvor i foto: Kolektiv. Me

Tekst objavila: Ljilja Brajković