Otkriveno kada dolazi treća sezona hit serije "Bridgerton"(video)

​Serija "Bridgerton" premijerno je na Netflixu prikazana u decembru 2020. godine, a prati osmoro bliskih braće i sestara porodice Bridgerton kako traže ljubav i sreću među londonskom elitom. Serija je nadahnuta bestselerima Julije Kuin, a radnja je smještena u London početkom 19. vijeka. Sada je napokon poznato kada će dugoočekivana treća sezona dramske serije doći na poznati striming servis Netflix - prve četiri epizode treće sezone biće dostupne od 15. maja, dok nas drugi dio očekuje od 13. juna 2024. godine.

I dok je prva sezona pratila Dafni, koju je utjelovila Fibi Dinevor, druga sezona se fokusirala na njenog brata Entonija (Džonatan Baili), dok će se treća sezona baviti omiljenim likovima Penelope Feterington i Kolinom Bridgertonom. Radnja će se temeljiti na četvrtom romanu književnice Julije Kuin "Romancing Mister Bridgerton".

Službeni sinopsis treće sezone otkriva da je Penelope konačno odustala od dugogodišnje zaljubljenosti u Kolina nakon što je čula njegove omalovažavajuće riječi. Istovremeno odlučuje kako je pravo vrijeme za udaju, ali njeni pokušaji neslavno propadnu. U međuvremenu, Kolin se vratio s dugogodišnjih putovanja s novim izgledom koji mu donosi još veću popularnost.

U ulogama Penelope i Kolina nastavićemo gledati Nikolu Kouglan i Luka Njutona. Doduše, nova sezona donosi i izmjenu likova. Naime, uloga Frančeske pripala je engleskoj glumici Hani Dod, koju smo gledali u filmu "Enola 2", nakon što je njena kolegica Rubi Stoks zbog preklapanja rasporeda snimanja odabrala učestvovanje u drugom projektu.

Na žalost brojnih obožavateljki, ni ova sezona neće nam donijeti povratak markantnog vojvode od Hastingsa kojeg je utjelovio Rege-Žan Pejdž. Takođe, seriju je nakon dvije sezone napustila i glumica Fibi Dinevor, ali istakla je da postoji mogućnost da je vidimo u narednim sezonama.

Izvor i foto: Nezavisne novine

Tekst objavila: Ljilja Brajković