Ovo je trenutno najgledaniji film na Netflixu, ALI svima je zasmetala jedna stvar(video)

Film "Ostavite svijet iza sebe" (Leave the World Behind) popeo se na prvo mjesto Netflixove ljestvice gledanosti.

Novu apokaliptičnu psihološku dramu, kojoj su mnogi prognozirali uspjeh i u kojoj glume Džulija Roberts,, producent  je kompanija Higher Ground Productions, koju su osnovali bivši američki predsjednik Barak Obama i njegova supruga Mišel.

Adaptiran prema istoimenom romanu iz 2020., "Ostavite svijet iza sebe" prati društvo koje se raspada nakon što se tehnološka infrastruktura, od telefona do televizora, počne urušavati.

Uprkos tome munjevitom usponu na vrh ljestvice streaming servisa,  "Ostavite svijet iza sebe" dobio je različite kritike, a reakcije gledaoca još su više podijeljene. Na web stranci filma  može se pohvaliti ocjenom kritičara od 75 posto pozitivnih.

Gledaoci su na društvenim mrežama dali svoj sud, a mnogi su iznijeli istu pritužbu: film jednostavno ne može opravdati svoje trajanje od 140 minuta.

“Filmu treba užasno dugo da konačno dođe do poente, a kada dođe, ona je pesimistična”, komentar je na X-u.

“Gledam  Ostavite svijet iza sebe. Evo zašto je to pogrešno Želim gledati i druge stvari, a ovaj film traje skoro dva i po sata”, požalio se neko drugi.

“Sigurno nije trebalo trajati gotovo dva i po sata, većina filmova ne mora trajati više od sat i 50”, dodao je treći korisnik.

Film prati četvoročlanu porodicu, koja je unajmila luksuzni apartman na Long Islandu,  gdje  odlazi na ljetovanje.

Njihov idilični odmor prekida dolazak vlasnika apartmana Džordža  i  nejgove ćerke, koji im javljaju da  New Yorka nema struje i da ne znaju šta se događa. Situacija se ubrzo počinje pogoršavati, a dvije porodice primorane su sarađivati.

Izvor i foto: Kolektiv. Me

Tekst objavila: Ljilja Brajković