"Htjela sam da budem turistički vodič" - Dragana Mirković otkrila kako je spontano ušla u muzički svijet

Sudbina je za nju imala druge planove.

Dragana Mirković ispričala je kako je imala veliki stid u mladim godinama zbog javnog eksponiranja, kada je pokazivala svoj pjevački talenat.

"Stalno su me tjerali da pjevam na priredbama, ali bila sam jako stidljiva. Oduvijek sam voljela muziku, ali nikad o sebi nisam razmišljala kao o nekome ko stoji pred publikom i pjevam. Imala sam druge snove", započela je Dragana, pa objasnila:

"Htjela sam da završim fakultet i budem turistički vodič kako bih proputovala cijeli svijet".

"Iz čiste dosade sam snimila ploču"

Mirkovićeva je potom dobila ponudu da snimi prvu ploču.

"Tada su postojala samo dva kanala na televiziji. Filmovi su se puštali rijetko, dva u toku nedjelje. Mogao si samo da čitaš knjige da bi malo maštao o nekim stvarima. Imala sam drugarice i sa njima sam se viđala, ali bilo mi je u tom periodu bilo jako dosadno. Onda sam rekla sebi idi u taj Beograd, prošetaj tamo i vidim kako to izgleda. Iz čiste dosada sam pristala. Od ploče naravno neće biti ništa, tako sam mislila. Tako sam otišla u studio Košutnjak i snimila ploču za dva dana i prvi i drugi glas", opisala je pjevačica, koja nije ni slutila šta će biti posle tog albuma.

"Pokojni Aca Radojčić koji je tada bio zvijer kao snimatelj, svi su ga se plašili, govorio je tada nekim mojim starijm kolegama: "Da vam dovedem ja onu malu Draganu da vidite kako se snima ploča!" Mama i tata su mi govorili da sam baš lijepo prihvaćena, ali ja tada o tome pojma nisam imala - izjavila je Dragana u emisiji "Divan šou".

Izvor i foto: Kolektiv. Me

Tekst objavila: Ljilja Brajković