Sorentino snima novi film: Ako vam se dopala “Grande bellezza”, sigurno će vas zanimati

Dvije godine nakon ostvarenja “È stata la mano di Dio” (Božja ruka), slavni italijanski reditelj Paolo Sorentino uveliko snima novi film.

Radnja se opet dešava u Napulju. I opet je u glavnoj ulozi Toni Servilo, koji će opet tumačiti lik Gambardele, kojeg pamtimo iz filma “La grande bellezza”.

I što je jednako zanimljivo, kako pišu italijanski mediji, 12. Sorentinov dugometražni film nosiće naziv “L'apparato umano”. Oni koji su svojevremeno bili oduševljeni ostvarenjem “La grande bellezza” sjetiće se kako je “L'apparato umano” upravo naziv jedine knjige koju je objavio novinar i pozorišni kritičar Gambardela.

Iz tog razloga, mnogi su se proteklih sedmica pitali i da li je Sorentinov novi film neka vrsta spinoffa, koja bi došla tačno 10 godina nakon pomenutog ostvarenja.

I kako su pojedini italijanski mediji prenijeli – izgleda da je upravo tako. Iako se o scenariju ne zna mnogo, navodno se radnja dešava sedamdesetih godina, a u fokusu je tada mladi Gambardela, koji je prije odlaska u Rim živio u središtu Kampanije.

Pored Napulja, pojedine scene snimane su i na ostrvu Kapri, a za sada nije poznato kada bi film mogao biti premijerno prikazan.

Izvor i foto: Analitika

Tekst objavila: Ljilja Brajković