Barbi više nije na vrhu: Ovaj film je zaustavio ružičasti cunami(video)

Četvoronedjeljnoj dominaciji filma “Barbi” na američkom bioskopskom tržištu je došao kraj, jer je ostvarenje “Blue Beetle” iz DC univerzuma zauzelo prvo mjesto.

Nažalost, to je postignuto sa ne baš impresivnom zaradom od 25,4 miliona dolara u Sjevernoj Americi, navodi adria.ign.

Kako je izvijestio Comscore, “Blue Beetle” je donio dodatnih 18 miliona dolara iz inostranstva, što čini ukupno 43,4 miliona dolara iz 64 tržišta širom svijeta.

Film je imao slabiju premijeru u Americi u odnosu na 26,2 miliona koje je zaradio “The Suicide Squad”, 30,1 milion “Shazam! Fury of the Gods”, i 33 miliona “Birds of Prey”. Premašio je 16,7 miliona koliko je zaradio “Wonder Woman 1984”, ali je taj film pušten tokom pandemije i takođe je bio dostupan na HBO Max na dan lansiranja.

“Blue Beetle” je svijetla tačka u DC univerzumu.

Zabavan, duhovit, porodični film uz koji će vam vrijeme proletjeti.

Što se tiče “Barbi, film nastavlja da se ističe u svojoj petoj nedjelji prikazivanja u bioskopima sa 21,5 miliona dolara u Sjevernoj Americi i 26,7 miliona dolara internacionalno. To čini pad od 36% u odnosu na prethodnu nedjelju na američkom tržištu, što pokazuje da i dalje ima mnogo ljudi koji hrle u bioskope da vide Margo Robi u ulozi slavne lutke. Širom svijeta, “Barbi” je uspjela da ostvari prihod od 1,26 milijardi dolara.

“Openhajmer” je zauzeo treće mjesto u svojoj petoj nedjelji sa 10,6 miliona dolara na američkom tržištu i 32 miliona dolara u inostranstvu. Globalno, film je zaradio 717,84 miliona dolara.

Izvor i fotoKolektiv. Me

Tekst objavila: Ljilja Brajković