Koliko će Margo Robi zaraditi od filma „Barbi“

Margo Robi bogato je nagrađena za svoju glavnu ulogu u filmu Barbi. Zvijezda i producentkinja koja stoji iza najvećeg ljetnjeg hita trebalo bi da zaradi otprilike 50 miliona dolara, što u plati, što u bonusima od zarade na blagajnama bioskopa, tvrde tri osobe koje su upoznate s njenim ugovorom.

Rediteljka i koscenarista filma Barbi Greta Gervig takođe će dobiti bonuse zbog ogromnog uspjeha filma. Barbi je zaradila nevjerovatna 526.3 miliona dolara na američkim blagajnama bioskopa otkako je prikazana prije mjesec dana, kao i 657.6 miliona dolara na međunarodnim bioskopskim blagajnama.

To iznosi 1.18 milijardi dolara na globalnom nivou, a ta bi brojka trebalo da nastavi s rastom s obzirom na to da je Barbie još uvek na vrhu liste bioskopskih blagajni. Film je imao drugu najveću zaradu u istoriji Warner Brosa, iza filma Harry Potter i darovi smrti – 2. dio. To je ujedno i film s najvećom zaradom ikad jedne redateljke, nadmašujući prethodnog rekordera Frozen II, koji je korežirala Dženifer Li.

Barbi je njen dosad najveći uspjeh

Osim što je oživjela popularnu dječju lutku, Robi je i producirala film kroz svoju produkcijsku firmu LuckyChap Entertainment koju je osnovala 2014. sa svojim sadašnjim suprugom Tomom Akerlejem.

Cilj firme bio je da prenese ženske priče na ekran i podrži žene kreatorke iza scene. Njen popis projekata uključuje Promising Young Woman, koji je nominovan za Oscara, superherojski nastavak Birds of Prey i Netflixovu seriju Maid.

Robi je nominovana za dvije nagrade Oskar za glumu u filmovima I, Tonya i Bombshell. Prvi put je došla do izražaja u filmu Wolf of Wall Street Martina Skorsezea i postigla komercijalne hitove sa Suicide Squad i Once Upon a Time in Hollywood.

Ipak ni jedan od tih filmova nije se približio bioskopskom uspjehu Barbi, koja se polako pretvara u jedan od većih blokbastera u istoriji filma.

 

Izvor i foto:Kolektiv.me

Tekst objavila:Jasminka Mulić