Neda Ukraden progovorila o ogromnim zaradama - "Od jedne pjesme kupila kuću, od druge stan"

Pjevačica Neda Ukraden priznaje da su joj Rusi nudili da proda kuću na moru. Naime, Neda Ukraden već decenijama ljetuje u svom porodičnom domu u malom mjestu Lepetani u Bokokotorskom zalivu.

"Jesu. Meni je ova kuća više od nekretnine. U ovom mjestu je rođena cijela porodica mog bivšeg supruga Milana Bilbije, oca moje ćerke. On me je tu doveo 70-ih i ja sam se odmah zaljubila. Moja Jelena je strašno vezana za ovo mjesto. Shvatila sam da bih prodajom ove kuće lišila svoje unuke tih prelijepih trenutaka - priča Neda, a onda se osvrće na autobiografiju koju je izbacila pre par mjeseci. Svi su se pitali da li se Saša Popović uvrijedio na intimne djelove iz privatnog života.

- Nije bilo tu nikakvih skandala ni uvreda. To je sve bilo prije njegovih veza i brakova. Niko nikom tu nije ugrozio brak. Sve je to bilo očekivano i ja sam sve to lijepo opisala. Nismo se čuli od izlaska knjige i nismo uopšte pričali - poručuje pjevačica i otkriva da se od pjevanja prije moglo ljepše živjeti.

"Nekad se od izvođačkih i autorskih prava živjelo izvanredno. Od ploče "Zora je svanula" napravila sam kuću u Imotskom. Od ploče na kojoj je bila pjesma "Boli, boli" 1987. kupila sam stan u Beogradu. Samo od tantijema i prihoda koje su mi diskografske kuće isplatile - smatra Ukradenova i usput dodaje da ne pjeva na romskim veseljima.

- Srećna sam što imam te svoje koncerte. Otpjevam svoj program i idem kući sa manje para nego ovi što imaju tezge pune bakšiša. Ali nemam ništa protiv - izjavljuje Neda i za kraj otkriva da bi u budućnosti u filmu koji bi bio rađen po njenoj autobiografiji, voljela da je glumi Nina Badrić.

"Ona je meni fizički ista ja, ta faca, glava... A žena i sjajno pjeva. Stalno joj govorim: "Gdje si, kćeri moja?" Kao da sam je ja rodila. Nisam joj rekla za tu ideju, ali smo jako dobre privatno.

 

Izvor i foto:Kolektiv.me

Tekst objavila:Jasminka Mulić