Margo Robi krije supruga od očiju javnosti - U ljubavi sa ovim rediteljom poznata "Barbie" uživa već sedam godina

Zbog uloge u filmu "Barbie" šuška se kako će Margo Robi biti nominovana za Oskara, a ovaj put na pozornicu svečane ceremonije dodjele prestižnih nagrada mogao bi stati i njen suprug.

Zanimljivo je kako koprodukciju ovog uspješnog projekta potpisuje suprug slavne glumice i poznati producent Tom  Ackerley.

Ovaj samozatajni filmski producent svoja prva iskustva pred kamerama doživio je u filmovima o Hariju Poteru. Bio je dio glumačke postave, a tumačio je jednog učenika Slytherina. Ipak, daljnje ambicije su ga odvele iza kamere, pa se Ackerley odlučio za produkciju.

S godinama je prešao i na režiju, a 2014. godine otvorio je vlastitu producentsku firmu koja potpisuje velike filmske uspješnice poput "I, Tonya", "Birds of Prey" i "A Promising Young Woman".

Slavni par se zaljubio na snimanju "Suite Francaise", a vjenčali su se 2016. godine na tajnoj ceremoniji.

Ne vole da se medijski eksponišu, ali nekoliko puta paparazzi su ih snimili u zajedničkoj šetnji tokom koje su razmjenjivali poljupce.

Oboje su vrlo strastveni ljubitelji filmova i knjiga, a Ackerley i Robi čine se i kao dobar poslovni tandem jer već drugi put zajedno su učestvovali na filmu kojem se smiješe brojne nagrade.

Podsjećamo, s samo tri sedmice prikazivanja, film "Barbie" ,prema službenim procjenama Warner Brosa, nešto više od milijardu dolara.

 

Izvor i foto:Nezavisne novine

Tekst objavila:Jasminka Mulić