Ridli Skot žali režiranje filma "Osmi putnik: Kovenant" umjesto nastavka "Istrebljivača"

Ridli Skot je otkrio da mu je žao što je morao da odustane od režiranja nastavka čuvenog "Istrebljivača" 2017. godine, zbog obaveza na filmu "Osmi putnik: Kovenant".

"Nije trebalo da budem u poziciji da moram da donesem tu odluku. Ali morao sam. Trebalo je da snimim 'Istrebljivača 2'," rekao je Skot u intervjuu za magazin "Empire".

Nakon što je prvobitno bio povezan sa projektom, Skot je 2014. objavio da neće režirati nastavak "Istrebljivača", nego naučnofantastični horor "Osmi putnik: Kovenant" sa Majklom Fasbenderom, Ketrin Vaterston, Bilijem Kradapom i Denijem Mekbrajdom.

Režiju filma "Istrebljivač 2" (Blade Runner 2049) preuzeo je Deni Vilnev, a u njemu su se Harisonu Fordu pridružili Rajan Gosling, Ana de Armas i Džared Leto.

Skot je ipak bio izvršni producent na tom filmu, a trenutno je jedan od producenata predstojeće serije "Blade Runner 2099" kuće Amazon Studios.

"To je smješteno puno godina kasnije. Meni to zaokružuje ideju Vrlog novog svijeta Oldosa Hakslija", rekao je Skot.

On je i ranije nagovještavao da ima još jednu priču iz ovog univerzuma koju želi da ispriča u vidu desetosatne serije, a njeno snimanje se očekuje na proljeće sljedeće godine, prenosi "Danas".

U planu je i snimanje serije "Osmi putnik", za koju će biti zadužen Noa Holi.

 

Izvor i foto:Nezavisne novine

Tekst objavila:Jasminka Mulić