Slika iz Maskovog doma: Milijarder živi u montažnoj kući od 50.000 dolara

Pisac i novinar Volter Ajzakson otkrio je kako izgleda jedna prostorija u kući Ilona Maska, koju je najbogatiji čovjek na svijetu platio samo 50.000 dolara.

„Godine 2020. Mask je odlučio da proda svojih pet velikih kuća i da za primarnu rezidenciju izabere ovu spartansku kuću sa dvije spavaće sobe u Boka Čiki u Teksasu. Tu bismo se sastajali i on bi sjedeo za ovim drvenim stolom i telefonirao“, rekao je Ajzakson, koji radi na Maskovoj biografiji protekle tri godine.

On je fotografiju skromne kuće podijelio na X-u, platformi ranije poznatoj kao Tviter.

Biograf je rekao da će objasniti zašto je Mask odlučio da proda svoje druge kuće u knjizi koja će biti objavljena 12. septembra.

Milijarder je u prošlosti rekao da želi da proda svoju imovinu kako bi finansirao plan da bi jednog dana izgradio koloniju na Marsu.

Fotografija prikazuje Maskovu kuhinju i deo njegove dnevne sobe, u kući koja se nalazi u blizini SpaceX-ovog mjesta lansiranja u Boka Čiki.

Ljudima je pažnju privukla katana na stolu za kafu, skulptura u obliku rakete, brojne video igre i Teslina „Plaid Mode“ jakna, u kojoj je Mask ranije fotografisan.

 

Izvor i foto:Analitika

Tekst objavila:Jasminka Mulić