Glumac neprepoznatljiv- Zbog uloge u u filmu Openhajmer podvrguo se rigoroznoj dijeti

Irski glumac Kilijan Marfi se zbog uloge u filmu "Openhajmer" podvrgnuo rigoroznoj dijeti tokom koje je jeo samo jedan badem dnevno.

Ovaj detalj otkrila je njegova koleginica Emili Blant u intervjuu za magazin „Extra“.

„Mogao je jesti samo jedan badem svaki dan. Bio je tako mršav“, rekla je. Emili u spomenutom filmu glumi Kiti Openhajmer, suprugu J. Roberta Openhajmera.

Marfi je za Nujork Tajms kazao da je morao dosta da smrša zato što je J. Robert živio na viskiju i cigaretama.

„Kao da si u vozu koji upravo bombarduju. Odspavaš nekoliko sati, ustaneš i sve ispočetka. Funkcionisao sam na nekoj ludoj energiji. Prešao sam nevidljivi prag nakon kojeg više nisam brinuo o hrani ili bilo čemu drugom. Bio sam toliko u tome, u stanju hiper… nečega, ali bilo je to dobro jer je lik koji sam glumio bio takav. Nikad nije jeo“, ispričao je.

„Openhajmer„, film koji se temelji na knjizi „American Prometheus“ iz 2005. godine, koju su napisali Kai Bird i Martin J. Sherwin, prati stvaranje atomske bombe tokom Drugog svetskog rata kroz oči fizičara i vođe projekta „Manhattan“ Roberta Openhajmera,

Pored Marfija i Blant, uloge su ostvarili i Met Dejmon, Robert Dauni Džunior, Alden Ehrenrecih, Skot Grimes, Džejson Klark, Kurt Kohler…

 

Izvor i foto:Kolektiv.me

Tekst objavila:Jasminka Mulić