"Definitvno jedna od najboljih..." Ova serija je na 3. mjestu najgledanijih na Netflixu(video)

Serija The Lincoln Lawyer vratila se 6. jula na Netflix. Objavljeno je prvih pet epizoda druge sezone i nije trebalo dugo čekati da dospije na ljestvicu 10 najpopularnijih serija. Tačnije, trenutno se nalazi na 3. mjestu.

Između 10. i 15. juls serija je prikupila 8.3 miliona ukupnih pregleda, odnosno 35.3 miliona sati gledanja. Prva sezona takođe je bila u top 10, ali se nije pomjerila ispod 5. mjesta.

Drugi dio druge sezone biće objavljen 3. avgusta, pa je za očekivati da The Lincoln Lawyer neće tako brzo nestati sa spiska najgledanijih Netflixovih serija.

O čemu se radi u seriji?

The Lincoln Lawyer je pravna drama koju je stvorio David E. Kelley, a razvio Ted Humphrey. Serija prati uzbudljiv kalifornijski život advkata Mickeyja Hallera (Manuel Garcia-Rulfo), utemeljenog na glavnom junaku serije romana američkog autora kriminalističke proze Michaela Connellyja.

Mickey u prvoj sezoni dobije slučaj ubijenog kolege, koji uključuje visokoprofilno suđenje bogatašu za ubistvo žene i ljubavnika, za koje tvrdi da ih je našao mrtve u spavaćoj sobi.

U seriji glume i Neve Campbell, Becki Newton, Jazz Raycole te Angus Sampson.

Komentari gledalaca na društvenim mrežama su pozitivni.

"Najbolja serija koju sam gledao u zadnje vrijeme", "Definitivno jedna od najboljih Netflixovih serija", "Jedna od najboljih pravnih serija", neki su od brojnih komentara.

Izvor i foto: Nezavisne novine

Tekst objavila: Ljilja Brajković