Tejlor Svift, žena s najviše broj 1 albuma u istoriji Bilborda

Uz "Midnights", "Lover" i "Folklore", tri albuma Tejlor Svift koji su bili u top 10 najslušanijih albuma, novoobjavljeni remasterizovani "Speak Now (Taylor’s Version)" očekivano je završio na prvom mjestu najslušanijih albuma, prema Bilbord listi.

Dakle, to je četvrti album Sviftove koji je na top 10 najslušanijih u ovom trenutku. Jedini drugi živući kojemu je to ranije pošlo za rukom bio je Herb Alpert 1966. s albumima "Going Places", "Whipped Cream & Other Delights", "South of the Border" i "The Lonely Bull", navodi Bilbord. Takođe, Princ je, ali nakon smrti 2016., imao pet albuma u top 10 - "The Very Best of Prince", "Purple Rain", "The Hits/The B-Sides", "Ultimate" i "1999".

Ali to nije sve. "Speak Now (Taylor’s Version)" Tejlorin je 12. album koji je završio kao broj 1 na Bilbordovoj listi čime je nadmašila Barbaru Strejsend kao žena s najviše albuma broj 1 u istoriji Bilborda. To je takođe njen treći ponovo snimljeni i ponovo izdani album, na kojem se nalaze hitovi popit "Mine", "Dear John", "Back to December" i "Ours".

Dvanaest top albuma ima još i Drejk, a više od njih imaju samo Džej-Z s 14 i Bitlsi s 19 albuma.

Prilikom objavljivanja albuma 7. jula, na društvenim mrežama Svift je napisala: "Ovdje je. Tvoje je, moje je, naše je. To je album koji sam napisala sama - o hirovima, fantazijama, bolovima, dramama i tragedijama koje sam proživjela kao mlada žena između 18 i 20."

Album je debitovao na prvom mjestu spomenute liste 200 sa 716 hiljada jedinica ekvivalentnih albumu (koje su zbroj fizičke i digitalne prodaje te striminga). To je najbolja sedmica za bilo koji album u 2023. i najbolji od njenog prethodnog albuma, "Midnights”, objavljenog prošlog oktobra.

Takođe, ti albumi sada čine četiri od pet najvećih debija u posljednjih pet godina, uz Adelin "30" iz 2021. koji je na četvrtom mjestu, odmah ispred nove verzije "Speak Now", prenosi "Muzika".

Pjevačica je trenutno na velikoj "Eras" turneji kojom takođe ruši rekorde prodaje i za koju se procjenjuje da će biti najprofitabilnija turneja u istoriji, prva čija će zarada premašiti milijardu dolara.

Izvor i foto: Nezavisne novine

Tekst objavila: Ljilja Brajković