Tom Kruz otkrio morbidnu motivaciju za snimanje opasne scene

Već prvog dana snimanja "Nemoguće misije", Tom Kruz je odlučio da snimi jednu od najluđih vratolomija. U posljednjem nastavku franšize, "Dead Reckoning – Part One", super špijun Itan Hant (Kruz) mora da pronađe novo zastrašujuće oružje uz pomoć Grejs.

Kruz je već prvog dana u Helesiltu, u Norveškoj, snimio opasnu scenu u kojoj vozi motocikl velikom brzinom i sjuri se s litice. Nakon toga je morao da otvori padobran i da se polako spusti na sigurno, što većini u šezdesetima ne bi tako lako pošlo za rukom. Ova vratolomija je prozvana najopasnijom u Kruzovoj karijeri, a glumac ju je izveo šest puta nakon višemjesečnih priprema.

Čak i uz brojne mjere opreza, Tom Kruz je bio nervozan zbog vratolomije te ju je zakazao za prvi dan snimanja, za slučaj da se dogodi ono najgore.

"Da sam poginuo ili se ozbiljno povrijedio, znali bismo prvi dan hoćemo li nastaviti sa snimanjem ili nećemo", našalio se za Entertainment Tonight.

S obzirom na to da se film snimao tokom pandemije i da je koštao 290 miliona dolara, bilo je ključno napraviti pravi skok s motocikla.

"Trenirao sam i bio sam spreman", dodao je.

 Izvor i foto: Nezavisne novine

Tekst objavila: Ljilja Brajković