Ida Prester objavila novu pjesmu i spot „70“(video)

Posle dužeg vremena, Ida Prester donosi novu pjesmu i spot - ''70'' za koju je je pisala i tekst i muziku, a u aranžmanu joj je pomogao njen dugogodišnji saradnik Matej Koncan Klemar.

''Živimo u doba nezdrave paranoje od starosti. U panici smo od bora, lažemo o godinama, stariji ljudi su u tom svijetu terora mladosti zanemareni, nevidljivi, pogotovo žene. Htjela sam pokazati kako divan i ispunjen može biti život u starijoj dobi. Starost nije sramota, već privilegija. Nadam se da će moj 70. rođendan izgledati kao onaj opisan u pjesmi i ovom spotu” - kaže Ida i ističe da u spotu glume isključivo dame 60+.

U spotu je poznata hrvatska manekenka Zvona Vučković, influenserka Jadranka Olivari Jirsak, glumica Ksenija Marinković, glumac Borko Perić, Đurđa Anotolović, dizajnerka enterijera Lila Jurić i brojne druge dame. Spot je režirala Hani Domazet, a snimio Urh Pirc.

Prelazeći svoj muzički izraz od panka, preko elektro popa, pod imenom Ida Prester stoji multitalentovana, veoma upečatljiva i eklektična pojava, s licem koje ne možete da ne volite! Jedna je od prvih regionalnih muzičarki koja je hrabro ušla u elektro pop žanr, do tad poznat samo sa zapadnog muzičkog tržišta. Od 2003. godine kada se pojavila na sceni, Ida Prester svojim nekonvencionalnim pjesmama i muzikom privlači publiku, uvijek na sopstvenim nogama držeći svoj neponovljivi stil. Ida je zvijezda regiona, iako je njen rad daleko od senzacionalističkih naslova i više zamotan u ono što je njena misija - senzacionalni koncerti.

Jedan od njih Ida Prester & Lollobrigida spremaju upravo za Festival kulture Zabjelo, na kome će nastupiti u petak 9. juna na stadionu “Nikola Šćepović” u Podgorici.

 Izvor i foto: Kolektiv. Me

Tekst objavila: Ljilja Brajković