Nikolas Kejdž otkrio najgadniju stvar koju je učinio za ulogu

Glumac Nikolas Kejdž prisetio se prilično gadne scene s jednog snimanja. On se prisjetio kako je jednom jeo žive bubašvabe dok je snimao scenu za svoj kultni film Poljubac vampira iz 1988. godine.

"O da, jeo sam ih dvaput, jer je režiser to uradio samo da bi se našalio", rekao je Kejdž kolegi glumcu Nikolasu Houltu o iskustvu, nakon što su ga upitali da li je dao savjet svom saradniku o jedenju insekata u novom filmu Renfield u kojem obojica glume.

"Nisam od onih koji daju savjete, ali Hoult je pojeo krompirovu zlaticu", rekao je, na što je Hoult odgovorio: "Mislim da je bubašvaba gora od krompirove zlatice."

Houltov lik Renfield jede bube kako bi stekao nadljudske moći koje mu je dao Drakula (Kejdž).

"Ali pojeo je pravu krompirovu zlaticu, što je za mene zastrašujuće. I ja sam pojeo insekte. Nikada to više neću učiniti. Žao mi je što sam to uopšte učinio", rekao je smijući se. Hoult je dodao da su cvrčci koje je jeo za film "zapravo bili prilično ukusni" zbog raznih dodatih ukusa koji su mu pomogli da ih lakše pojede.

"Kada biste se mogli riješiti svog straha, svoje fobije od jedenja insekata, mogli biste riješiti problem gladi u svijetu", rekao je za Yahoo!

Glumac je kasnije rekao da je napravio dva snimanja scene i pojeo dvije bube po režiserovoj želji, iako je on upotrebio Kejdžov prvi pokušaj u završnoj verziji filma.

 Izvor i foto: Nezavisne novine

Tekst objavila: Ljilja Brajković