Želio da odustane od glume, a sad ostvario svoj san - Ko je Džonatan Ke Kvan koji je obilježio dodjelu Oskara ?

Džonatan Ke Kvan definitivno je obilježio ovogodišnju dodjelu Osakara.

Džonatan je dobio Oskara skoro 40 godina nakon što se prvi put pojavio na filmu. Jedan od njegovih zapaženijih filmova i onaj koji ga je vinuo u zvezde 80-ih godina bio je "Indijana Džons i ukleti hram".

Ovaj 51-godišnjak se pokazao kao pravi holivudski miljenik nakon uloge u filmu "Sve svuda odjednom". Glumio je Vejmonda Kanga, Evelininog muža, što mu je donijelo nagradu za najboljeg sporednog glumca na dodjeli nagrada Critics Choice Avards, najbolju sporednu mušku ulogu u bilo kom filmu na dodjeli Zlatnog globusa i najboljeg sporednog glumca na dodjeli Oskara, piše Dejli Mejl.

Međutim, on se decenijama bavi glumom, ali do sada nije dobio neke veće nagrade za svoj rad, sve do ove godine. On je zapravo postao glumac sa 12 godina, glumeći rame uz rame sa čuvenim Harisonom Fordom u filmu "Indijana Džons" koji je postao globalni hit i to ostao do danas.

Film "Sve svuda i odjednom" je nagrađen sa sedam Oskara -  najbolji film, najbolju glavnu glumicu, najbolju režiju, najbolju montažu filma, najbolji originalni scenario, najbolju sporednu glumicu i najbolju sporednu mušku ulogu.

Nakon što je dobio nagradu za najboljeg sporednog glumca Džonatan je održao dirljiv govor na sceni:

"Moja mama ima 88 godina i gleda od kuće – "Mama, upravo sam osvojio Oskara",'izjavio je vidno emotivan glumac, zatim je nastavio:

"Moje putovanje je počelo čamcem. Proveo sam godinu dana u izbjegličkom kampu. I nekako sam završio ovdje na najvećoj holivudskoj sceni. Kažu da se ovakve priče dešavaju samo u filmovima. Ne mogu da vjerujem da mi se to dešava. Ovo, ovo je američki san".

"Sve dugujem ljubavi svog života – svojoj supruzi Eho – koja mi je iz mjeseca u mjesec, godinu za godinom 20 godina govorila da će jednog dana doći moje vrijeme. Snovi su nešto u šta moraš da vjeruješ. Skoro sam odustao od svog sna. Za sve vas, molim vas da održite svoje snove".

 Izvor i foto: Kolektiv. Me

Tekst objavila: Ljilja Brajković