Ovi treninzi pomogli su pjevačici Adel da izgubi 44 kg - "Nekada sam plakala, a sada se znojim"

Treninzi su u njenom slučaju bili važni i za mentalno zdravlje

Pjevačica Adel se takoreći "prepolovila" posljednjih godina, izgubivši čak 44 kilograma. Evo plana koji je slijedila.

 Godine 2021. Adel je javno govorila o gubitku nevjerovatnih 44 kilograma. Ona je podijelila metode koje je koristila, a koje su joj pomogle da postigne svoje zdravstvene ciljeve i istovremeno se izbori sa anksioznim mislima.

Umjesto rigoroznih dijeta, pjevačica je tokom dvije godine smršala pomoću trening koji je podrazumijevao dizanje tegova i kružne treninge, prenosi "Express".

Tokom intervjua sa Oprom, Adel je rekla da se osjećala kao da je njeno "tijelo bilo objektivizovano tokom cijele njene karijere".

Rekla je da "ljudi pričaju o njenom tijelu već 12 godina“ i da je gubitak kilograma bio lična stvar, navodeći da je "učinila to za sebe, a ne za bilo koga drugog“, tako da nije osjećala potrebu da otvoreno razgovara o tome.

 Što se tiče načina na koji je postigla gubitak težine, otkrila je svoj režim intenzivnog vježbanja za britanski "Vog“.

Vježbanje tri puta dnevno

S počecima pandemije korona virusa Adel je vježbala tri puta dnevno.

- Dakle, vježbala sam koristeći tegove ujutru, onda sam obično pješačila ili boksovala popodne, a potom sam kardio trening radila uveče.

Adel je takođe priznala da je počela mrtvo dizanje da radi sa četiri kilograma prije nego što je napredovala do impresivnih 77 kilograma.

Adel takođe uživa u boksu i dodaje da ima "ljevicu koja može da ubije".

Vježbom protiv anksioznosti

Vježbanje nije značilo samo gubitak težine, već i prihvatanje zdravijeg načina života. Rekla je da je vježbala zbog anksioznosti i da joj je to pomoglo da se osjeća bolje.

"Nikada se nije radilo o gubitku težine, uvijek je bilo važno da postanem jaka i da sebi pružim što više vremena bez telefona. Postala sam prilično zavisna od njega", dodala je Adel.

Njena anksioznost se pojavila kada je prolazila kroz razvod i priznala je da je patila od "najstrašnijih napada anksioznosti nakon što je napustila brak”.

Svakodnevno vježbanje dalo je Adel disciplinu i pomoglo joj da popuni njen prazan raspored.

Što se hrane tiče, Adel je demantovala glasine da je slijedila "sirtfood" dijetu.

"Ne. To nije istina. Bez isprekidanog posta ništa",  rekla je ona.

Pjevačica kaže da nikada nije voljela to što su mediji nazivali njenu novu liniju osvetničkom, a kao objašnjenje za novi izgled tada je napisala kratko i jasno:

"Nekada sam plakala, a sada se znojim".

Izvor i foto: Kolektiv. Me

Tekst objavila: Ljilja Brajković