Top pet najstrašnijih horor filmova

Nakon što je horor film 'Iz vode' izazvao šok u mnogim kinima, a neki su i istrčali napolje jer su se morali ispovraćati, prisjetili smo se top 5 najstrašnijih horor filmova, prema časopisu Rolling Stone.

Na prvom mjestu je film 'Egzorcist' iz 1973. godine kojeg je režisirao Villiam Fredkin prema istoimenoj noveli iz 1971. Govori o demonskoj opsjednutosti mlade djevojke i očajničkim pokušajima njene majke da je vrati u normalno stanje kroz egzorcizam koji, žrtvujući vlastite živote, provedu dvojica katoličkih svećenika.

Film 'Psiho' je američki psihološki horor triler iz 1960. čiju je produkciju uradio i režisirao Alfred Hitchcock. Scenarij je napisao Džosef Stefano, a temelji se na istoimenom romanu Roberta Bloha iz 1959. godine. U filmu glume Anthoni Perkins, Džanet Leigh, Jon Gavin i Martin Balsam, Vera Miles.

Treći na listi je 'Prsten', japanski nadnaravni horor film iz 1998. reditelja Hidea Nakate, koji se temelji na romanu Kojija Suzukija iz 1991. godine. U filmu glume Nanako Matsušima, Miki Nakatani i Hirojuki Sanada, a prati reportera koji žuri istražiti misteriju iza uklete videotrake. Ko god pogleda snimak, umre sedam dana nakon što to učini.

'Ne gledaj sad' film je u režiji Nikolasa Roega koji je adaptacija kratke priče Dafne du Maurier iz 1971. Glumci Džuli Kristi i Donald Suterland tumače Lauru i Jona Bakstera, bračni par koji putuje u Veneciju nakon nedavne slučajne smrti svoje kćeri, nakon što John prihvati narudžbu za obnovu crkve. Tamo susreću dvije sestre, od kojih jedna tvrdi da je vidovita i obavještava ih da njihova kći pokušava stupiti u kontakt s njima i upozoriti ih na opasnost.

Na petom mjestu našao se 'Noć vještica' je kultni film iz 1978. godine koji je režirao i potpisao Džon Karpenter. Glavne uloge u filmu igraju Džejmi Le Kurtis i Donald Pleasence. Radi se o psihičkom bolesniku, Majklu Majersu, koji je poslan u sanatorij jer je ubio svoju sestru tinejdžerku koja je čuvala djecu u Noći vještica kada je imao šest godina.

Izvor i foto: Nezavisne novine

Tekst objavila: Ljilja Brajković