Sudar majstora iz Bijelog Polja i Prijepolja izazvao lavinu emocija: Dado i Dženan pjevaju onoj koje nema(video)

Dado Polumenta i Dženan Lončarević dokazani su majstori za balade i pjesme nakon kojih publika ne ostaje ravnodušna.

Zbog toga su fanovi pjevača iz Bijelog Polja i Prijepolja s razlogom jedva čekali današnju premijeru dueta “Ona koje nema”, a izgleda da se čekanje isplatilo.

“Hvala svima koji su vrijedno radili sa nama na ovom projektu. Jedva čekamo da čujemo vaše utiske! Uživajte”, poručili su Dado i Dženan prilikom premijere dueta koji je njihov poklon svima za Dan zaljubljenih.

Muzika i tekst djelo su Alise Polumente – Brulić i Lejle Moćević, dok je aranžman radio Darko Dimitrov.

Pjesma je snimana u studiju Dženana Lončarevića.

“Interesantno je da je ‘Istanbul strings’ svirao na pjesmi, a instrument erhu uživo je odsvirao Daniel Joveski. Prateće vokale pjevala je Adina Polumenta. Za video produkciju je bila zadužena ekipa iz BiH – New Era Digital”, poruka je pobjedničkog tima.

Ideja za snimanje dueta je postojala već odavno, s obzirom na to da je Dado iz Bijelog Polja, a Dženan iz Prijepolja, i da neka posebna veza postoji između ova dva grada, objašnjeno je iz Lončarevićevog tima.

“Međutim, čekala se prava pjesma i sada je bio pravi trenutak za ovaj duet, koji će publika imati priliku da uživo čuje na solističkom koncertu Dženana Lončarevića 13. maja ove godine u sarajevskoj Skenderiji”, piše u saopštenju.

“Duet ste koji nam je lirikom, uz emocije, naslikao kvalitetno umjetničko djelo”, poruka je jednog od fanova dvojca.

Izvor i foto: Kolektiv. Me

Tekst objavila: Ljilja Brajković