Dok čeka OSKARA - Tom Hanks nominovan u tri kategorije za "nagradu" koju ne želi dobiti nijedan glumac(video)

Iako je njegov poslednji film "Elvis", u kom glumi pjevačevog menadžera Toma Parkera, favorit u kategoriji najboljeg filma na ovogodišnjim Oskarima, Tom Henks je zaradio tri nominacije za Zlatnu malinu i to nije jedino veliko i slavno ime koje se ove godine nalazi na listi za nagradu za najlošije glumce godine.

Zlatna malina je nagrada koja se dodjeljuje za najgora filmska ostvarenja. Tu si najgori glumac i glumica godine, ali i još neke sporedne kategorije koje prijete da ukaljaju ime velikih svjetskih zvijezda.

Kada je reč o Tomu Henksu, za Zlatnu malinu nominovan je za dvije uloge: Prislijevog menadžera u biografskom filmu „Elvis“ i za ulogu Đepeta u Diznijevom rimejku filma „Pinokio“.

Dodatno je nominovan u kategoriji „najgoreg filmskog spoja“, a to su „Tom Henks i njegovo lice puno lateksa (uz smiješan naglasak).“ I dok film „Elvis“ i njegovu zvijezdu Ostina Batlera kritičari hvale, Henksovu ulogu njegovog menadžera, pukovnika Toma Parkera, mnogi su žestoko kritikovali. Diznijev „Pinokio“ je među pet nominiranih za najgori film za ovogodišnju Zlatnu malinu, uz kontroverzni biografski film o Merilin Monro pod nazivom „Plavuša". U kritici Njujork Tajmsa piše da se Hanks u filmu „Pinokio“ pojavljuje s gomilom lateksa na licu i ima bizaran naglasak.

Nominacije za Zlatne maline obično se objavljuju dan prije objave nominacija za Oskara. Henks je u užem izboru za Oskara za najboljeg glumca za film „A Man Called Otto“.

U kategoriji najgorih glumaca, pored Henksa, nalaze se i komičar Pit Dejvidson, bivši vjerenik Arijane Grande i dečko Kim Kardašijan, ali i Džared Leto, Silvester Stalone i Kolson Bejker.

Za najgoru glumicu nominovane su Rajan Kijera Armstrong, Brajs Dalas Hovard, Dajana Kiton koja se proslavila još u „Kumu“, a takođe je i dobitnica Oskara. Tu su i Kaja Skodelario i Ališa Silverstoun.

Kada je riječ o samim filmovima, tu prednjače „Plavuša“, koja ima osam nominacija, zatim Diznijev „Pinokio“ sa šest nominacija, „Good Mourning“ sa sedam nominacija, „Morbius“ sa pet nominacija i „The King’s Daughter“ sa tri nominacije.

Izvor i foto: Kolektiv. Me

Tekst objavila: Ljilja Brajković