Mira Banjac ogorčena zbog popularnosti starleta

Glumica Mira Banjac je otkrila da je ogorčena što je javnost njene koleginice stavila u isti koš sa starletama i pjevačicama.

“Starlete i dame sumnjivog morala su okupirale televiziji i postale glavne zvijezde, dok za glumice koje se skidaju na filmu javnost govori da su prostitutke”, navela je umjetnica dodajući da je vrijeme za promjenu.

“Vidite ove iz šou programa, niko njih ne tretira kao seksualne objekte, nego samo glumice”, rekla je Mira dodala: “To me mnogo boli, jer se nijedna moja koleginica nije prostituisala, niti dala povoda da se stvori takvo mišljenje u narodu. Većina mojih koleginica potiče iz patrijarhalnih porodica, tako da nema mjesta tim pričama da se prostituišu”.

Glumica je objasnila i zašto su, možda, glumice okarakterisane kao “dame lakog morala”.

“To mišljenje je narod možda formirao davnih vremena, dok su postojala putujuća pozorišta. Možda su tada seljaci smatrali da je nemoralno da se jedna žena javno poljubi s muškarcem, iako joj je to posao, kao i da se skine naga za neku ulogu. Zbog čega niko pjevačice nije okarakterisao kao seksualne objekte, nego samo glumice, e to mi nije jasno”.

izvor:cdm