Ovo je najskuplji film na svijetu, a najgore ocijenjen

Ponekad se desi da filmovi koji su predodređeni da budu veliki hitovi potpuno propadnu, a dokaz za to je i najskuplji film svih vremena, koji je izuzetno loše prošao kod kritičara.

Film iz 2011. Pirati sa Kariba: Na čudnim plimama je najskuplji film ikada snimljen, sa budžetom od 379 miliona dolara, ali uprkos tome, nazvan je najgorim nastavkom franšize.

Gdej je pošlo po zlu?

Čak je i sinopsis zvučao obećavajuće. Kapetan Džek Sperou (Džoni Dep) će upoznati ženu iz svoje prošlosti (Penelope Kruz), ali neće biti siguran da li je u pitanju ljubav ili ona pokušava da ga prevari kako bi dobila Fontanu mladosti.

Iako je film bio hit u bioskopima i zaradio milijardu dolara, većina gledalaca nije imala lijepe ijreči o njemu. Nešto je nedostajalo.

Loše kritike

Film je dobio nevjerovatnih 33% na Rotten Tomatoesu i 54% od fanova, a četvrti dio franšize proglašen je potpunom katastrofom.

"Iz početne scene je jasno da je magija koja je bila prisutna u originalu potpuno nestala", napisao je jedan gledalac, dok je drugi dodao da je ovo "najgori od svih nastavaka".

"Sperou je toliko voljen lik da je ideja da mu se da više vremena pred ekranom izgledala kao dobra stvar, ali to nije bio slučaj", napisao je treći, dok je neko dodao da je film "jedna duga šetnja kroz džunglu".

Izvor i foto: Nezavisne novine

Tekst objavila: Ljilja Brajković