Jedan od najvećih hitova Bora Čorba je napisao za pet minuta na salveti(video)

Tajnu Bore Čorbe, u jednoj emisiji otkili su članovi grupe "Generacija 5".

Dragoljub Ilić Ilke i Dragan Jovanovic Krle, članovi grupe "Genaracija 5", gostujući u emisiji "Pusti brigu", otkrili su da je jedan odnjihovih najvećih hitova, Bora Čorba napisao za pet minuta na salveti.

"Generacija 5 završava svoj prvi album. Sve pjesme su tu. Sve je spremno. Godina je 1979. Fali nam jedna pjesma, za koju je Bora Đorđević obećao tekst. Mi se držimo tog obećanja ko pijan plota, a Bora je tada već u vojsci u Bosni -ispričao je Ilke", i dodao:

"Mi pošaljemo naše "emisare" da ga izvuku iz vojske. Oni odu, nađu Boru i odveduga u kafanu, što se kaže da malo plaknu usta. Pita Bora: Pa dobro šta vam treba? Oni mu kažu, pa obećao si nam tekst. Bora kaže ma samo vi recite šta hoćete, hoćete ljubavnu pjesmu? On je na salveti za 5 minuta napisao "Dolazim za 5 minuta, "kaže Dragoljub.

"Ta salveta stiže u Beograd, i pošto smo to veče imali termin za snimanje, ja iskomponujem tu pjesmu takođe za 5 minuta i odsviramo je i snimimo to veče. Pjesma postaje najveći hit na ploči, a i šire", aključio je Ilić.

Izvor i foto: Kolektiv. Me

Tekst objavila: Ljilja Brajković