Marko Janketić je željan Bijelog Polja i skorupa

Glumac Marko Janketić koji je široj publici poznat iz serije “Ubice mog oca” govorio je za Novosti o popularnosti ove serije i svojim poslovnim angažmanima.

“Što se tiče popularnosti serije u početku je bilo neizvjesno, ali kako je vrijeme odmicalo očigledno da se ona mnogo dopala publici. Upravo snimamo treću sezonu. A tajna njenog uspjeha je u tome što je prepoznatljiva i u našem društvu. A, i sve se profesionalno sklopilo: scenario, glumci, snimatelji, reditelj”.

Marko u seriji igra inspektora Mirka, tipa koji je poštenjačina i koji pokušava da ispravi “krive Drine”.

“Traganje za pravdom i istinom je vječno. Nema na svijetu pravde. Smatram da pravda nema mnogo veze sa stvarnim svijetom. I plašim se da je borba za nju besmislena. Ali, dobro, treba se boriti”.

Međutim, Marko nije zadovoljan stanjem u pozorištu.

“Nažalost, po mom mišljenju, pozorište se raspada. Primjera radi, u nacionalnom pozorištu ne radi pult za svijetlo. Onda nastane mrak, a glumac ostane sam na sceni, u tami”.

Što se tiče planova vezanih za njegov odmor on kaže:

“Ako bog da, otići ću jedno mjesec dana u selo Tomaševo, kod Bijelog Polja, odakle moja porodica vuče korijene. Da se najedem skorupa, da lovim ribu, da spremam jagnjetinu i teletinu ispod sača. Da spavam i da šetam”.

izvor:cdm