Netflix ima još jedan hit: Nova serija srušila rekord gledanosti u prvoj sedmici prikazivanja(video)

Serija "Wednesday" srušila je Netflixov rekord za serije na engleskom jeziku s najviše sati gledanja u jednoj sedmici.

Fantasy serija u kojoj glumi Jenna Ortega kao Wednesday Addams nalazi se na vrhu Netflixove Top 10 TV liste za sedmicu od 21. do 27. novembra sa 341,2 miliona pregledanih sati nakon premijere 23. novembra.

Prema Netflixovim podacima, "Wednesday" je novi rekorder po broju sati gledanja u jednoj sedmici za TV seriju na engleskom jeziku na Netflixu.

Četvrta sezona "Stranger Thingsa" je prethodno držala rekord sa 335,01 miliona sati, što je zabilježeno tokom sedmice od 30. maja do 5. juna. Serija "Monster" Ryan Murphyja imala je 299 miliona u periodu od 26. septembra do 2. oktobra, ali nije uspjela srušiti "Stranger Things" za poziciju broj jedan.

Više od 50 miliona domaćinstava pogledalo je "Wednesday" otkako je premijerno prikazana prije nešto manje od sedam dana.

"Wednesday" je ušla i u Top 10 u sve 93 zemlje koje Netflix prati, i nalazi se na prvom mjestu u 83.

Serija prati Jennu Ortegu u ulozi Wednesday Adams tokom godina koje je provela kao studentkinju na akademiji Nevermore, gdje pokušava ovladati svojom psihičkom sposobnošću u nastajanju, spriječiti monstruozni ubijati pohod koji je terorizirao lokalni grad i riješiti misteriju ubojstva od prije 25 godina.

U seriji takođe glume Gwendoline Christie, Jamie McShane, Percy Hynes White, Hunter Doohan, Emma Myers, Joy Sunday, Naomi J Ogawa, Moosa Mostafa, Georgie Farmer, Riki Lindhome. Takođe, pojavljuju se i Christina Ricci, kao i Catherine Zeta-Jones, Luis Guzmán, Fred Arimisen i Isaac Ordonez.

Izvor i foto: Kolektiv. Me

Tekst objavila: Ljilja Brajković