Madona: Taj nastup mi je zamalo uništio karijeru

Madona se osvrnula na nezgodu s garderobom na početku svoje karijere, zbog koje joj je menadžer rekao da je njena karijera gotova.

Pop ikona rekla je gostujući u The Tonight Showu da se spomenuti trenutak dogodio na prvoj dodjeli MTV nagrada 1984. godine, kad je izvela svoj hit singl Like a Virgin.

"Hodala sam niz vrlo strme stepenice, došla sam do dna i počela plesati uokolo, a moje bijele štikle su pale. I pokušavala sam napraviti ovaj glatki pokret poput ronjenja za cipelom da izgleda kao da je to koreografija, no odjeća mi se podigla i otkrila mi zadnjicu. Zamisli to", rekla je voditelju Jimmyju Fallonu.

Bili su to, kako kaže, dani kada nijeste smjeli pokazivati zadnjicu ako ste htjeli karijeru. Sada je suprotno. Kazala je kako se sve dogodilo slučajno te da nije ni znala da joj se zadnjica vidi.

"Kad sam otišla iza bine, menadžer mi je rekao da mi je karijera završila", kazala je. Nakon solo nastupa 1981. godine Madona je odmah postala senzacija u industriji kojom dominiraju muškarci. Postala je priznata kao najprodavanija izvođačica svih vremena s više od 300 miliona prodatih albuma širom svijeta.

Madonna je trenutno u procesu režije vlastitog biografskog filma, čiji datum izlaska još nije potvrđen, a zvijezda serije Inventing Anna Julia Garner navodno je dobila ulogu kraljice popa.

Izvor i foto: Kolektiv. Me

Tekst objavila: LJilja Brajković