Snima se film o Encu Ferariju u Modeni, u centru pažnje Penelope Kruz

U italijanskoj Modeni snima se film Majkla Mana o Encu Ferariju, u kojem Lauru, suprugu italijanskog vozača trkačkih automobila i osnivača automobilske marke Ferari igra španska glumica Penelope Kruz (48), koja je svojim dolaskom privukla veliku pažnju.

Prošle nedjelje, glumica je uočena u šetnji centrom Modene, gdje je posjetila i poznati lokalni restoran Da Enzo, gdje je pojela torteline.

Uočena je i na snimanju na najvećem trgu Largo Garibaldi, dan kasnije na groblju San Kataldo, koje je centar radnje u 1957. godini, kada se dogodio jedan od najtužnijih dana u Ferarijevom životu, sahrana njegovog sina Dina.

Uz Penelope Kruz, koja je 2008. godine osvojila Oskara za najbolju sporednu glumicu za „Viki Kristina Barselona“ Vudija Alena, Enca glumi američki glumac Adam Drajver. Na bioskopska platna bi trebalo da dođe sljedeće godine.

Film prikazuje život Enca Ferarija, njegove porodične probleme i njegove pripreme za automobilističku trku Mille Miglia 1957. godine.

Američki reditelj Man već je devedesetih godina prošlog vijeka govorio o snimanju filma o automobilskom mogulu sa dva svjetska rata i brojnim porodičnim tragedijama u pozadini.

Važan dio filma je 1957. godina, kada je Ferarijev trkački automobil doživeo fatalnu nesreću na Mille Miglia u Italiji.

Ta trka vozila se od Breše do Rima i natrag, od 1927. do 1957. godine, sa izuzetkom ratnih godina.

Konačno je ukinuta 1957. nakon velike nesreće u lombardijskom mjestu Gvidikolo, u kojoj su poginula dva vozača i nekoliko gledalaca, među kojima i djeca.

Izvor i foto: Analitika

Tekst objavila: Ljilja Brajković