Ova pjesma je objavljena prije 37 GODINA, a danas je veliki HIT - Zbog serije, stigla do 100 MILIONA pregleda(video)

Kate Bush svojim je hitom iz 80-ih Running Up That Hill oborila rekorde, a sve zahvaljujući Netflixovoj seriji Stranger Things. Pjesma se ponovo našla na vrhu muzičkih ljestvica, a nedavno je prešla 100 miliona pregleda na YouTubeu.

Nakon premijere četvrte sezone popularne serije, YouTube pregledi kultnog muzičkog videa iz 80-ih udvostručili su se, a 37 godina nakon izlaska Running Up That Hill našao se na samom vrhu najslušanijih pjesama ove godine, baš kao i Metallicina Master Of Puppets koja se takođe nalazi na soundtracku serije.

Zanimljivo je napomenuti kako je muzički video imao 48.2 miliona pregleda prije premijere četvrte sezone Stranger Thingsa.

Britanska pjevačica izrazila je svoje oduševljenje i zahvalnost zbog činjenice kako su i mlađe generacije zavoljele njenu pjesmu:

“To je tako dobra serija, znala sam da će pjesma privući pažnju. Ali nikada nisam zamišljala da će doći do ove situacije. Sve je to vrlo uzbudljivo, ali i šokantno, zar ne? Hoću reći, cijeli je svijet poludio“, izjavila je u intervjuu za BBC Radio 4.

Izvor i foto: Kolektiv. Me

Tekst objavila: Ljilja Brajković