Ona je najbogatija pjevačica na estradi - živi u dvorcu od 50 miliona eura

Mediji već godinama pišu o bogatstvu pjevačice Dragane Mirković, a mnogi se pitaju šta ona to sve ima i kako je do toga došla.

Svjetski poznati sajt „Celebrity Net Worth“ objavio je da je upravo Dragana najbogatija na našoj estradi, te da njeno bogatstvo iznosi oko 100 miliona dolara.

Folk zvijezda Dragana Mirković sa mužem Tonijem i djecom, Manuelom i Markom, živi u Beču, gdje imaju vilu u kojoj već godinama žive.

Međutim, nedavno su kupili velelepni dvorac vrijedan 50 miliona eura.

Zamk Ebenfurt nadomak Beča, Draganina je oaza mira, to je istorijsko zdanje iz 12. vijeka koje se prostire na 12.000 kvadratnih metara. Jedna od najzanimljivijih činjenica o dvorcu jeste da je u njemu nekada živjela Marija Terezija, koja je krajem 17. vijeka često boravila u njemu. Enterijer dvorca su ona i njen suprug Toni zajedno sređivali, a odabirom namještaja se, uglavnom, on bavio, a namještaj su uglavnom kupovali u Italiji.

Pjevačica je otkrila da je posebno ponosna na kupatilo, koje su ukrasili Svarovski kristalima. Dvorac posjeduje balsku dvoranu, gdje pevačica organizuje porodične proslave, a radi se i na muzeju, u sklopu imanja, koji će biti otvoren za posjetioce. Govoreći o svojoj luksuznoj nekretnini, Dragana je jednom prilikom istakla da ne zna kokliko je soba u njenom domu, ali je poznato da dvorac ima čak 235 prozora.

"Ne znam tačno, ali ima ih mnogo. Tu su i ogromne sale koje zauzimaju čitavo krilo, a neke čak i dva. Na drugom spratu, u dijelu zamka u kojem planiramo da živimo, nalazi se velika balska dvorana. Dio prvog sprata želimo da pretvorimo u muzej i otvorimo za posetioce i školske ekskurzije, ali ne namjeravamo da naplaćujemo ulaz. Neophodna je i restauracija slike na plafonu, što zahtijeva vrijeme, za šta će biti zaduženi pravi umjetnici", rekla je Dragana.

Dragana Mirković najveći je ljubitelj skupocenih automobila na estradi, a njen vozni park je vrijedan 3,5 miliona eura. Ona i njen suprug Toni u svojoj kolekciji automobila imaju najluksuznije sajamske modele marki „ferari“, „lamborgini“, i „rols-rojs“, a posjeduju i „bentli“, koji se iz garaže gotovo ne isparkirava. Imaju i nekoliko „majbaha“, a zanimljivo je da su čak i vlasnici fabrike „majbah kupea“.

Pjevačica za rođendan nerijetko dobije i novi automobil, tako je ove godine dobila automobil marke mercedes.

Kako je suprug svoju cjelokupnu imovinu prepisao na nju, Dragana je i vlasnica luksuzne vile u Beču, kao i zamka nadomak Beča.

Podsjetimo, pjevačica živi veoma raskošno, sa gotovo svim kolegama je u dobrim odnosima, a zanimljivo je to da joj je Žan-Klod van Dam prijatelj.

Izvor i foto: Kolektiv. Me

Tekst objavila: Ljilja Brajković