Vudi Alen će u Parizu snimati 50. film u karijeri: Da li će biti i posljednji?

Sudeći po najavama, Vudi Alen uskoro bi mogao da se posveti radu na 50. filmu u njegovoj rediteljskoj karijeri.​

Iako i dalje promoviše ostvarenje “Rifkin’s Festival”, premijerno prikazano prije dvije godine, Alen je u razgovoru za “Le Journal du Dimanche” kazao kako će od septembra biti u Parizu, gdje će snimati novi film.

 “Biće to film na francuskom jeziku sa provjerenom glumačkom ekipom”, istakao je on, dodajući da će u postavi biti i niz poznatih glumaca iz Francuske.

On je precizirao da bi produkcija filma mogla da košta 10 miliona dolara, te da još pokušava da zatvori finansijsku konstrukciju.

“Možda i posljednji”

Još nije poznat naziv njegovog predstojećeg filma, ali jeste to da će u pitanju biti – kako je reditelj naglasio – romantični triler, nalik “Match Pointu” iz 2005. godine.

“Ovo će biti 50. film koji režiram, možda i posljednji”, dodao je on.

Vudi Alen i Pariz imaju dugu istoriju, a on ističe kako naročito lijepa sjećanja ima sa snimanja “Midnight in Paris”, koji je na kraju krunisan i Oskarom za najbolji scenario.

“Čuvam taj predivan suvenir iz Pariza, kakvo je bilo snimanje tog filma 2010. godine. Jako volim Pariz, često ga posjećujem i uvijek otkrivam nova magična mjesta u njemu”, poručio je on.

Izvor i foto: Analitika

Tekst objavila: Lljilja Brajković