Ne znate šta gledati poslije "Stranger Things"? - Predlažemo vam PET SERIJA koje će vam se sigurno svidjeti

Četvrta sezona serije "Stranger Things" konačno je zaokružena neobično dugim epizodama, koje su od 1. jula dostupne na Netflix platformi.

Budući da je razmak između trećeg i četvrtog dijela serije bio tačno tri godine, izvjesno je da ćemo se načekati do pete sezone, naročito ako imamo u vidu da su je njeni autori Met i Ros Dafer najavili kao posljednju.

Ako volite "Stranger Things", pogledajte i neku od ovih serija, vjerujemo da će vam se dopasti:

"The Leftovers" (2014-2017)

Zasnovana na istoimenom romanu Toma Perote. Serija prati posljedice katastofe nazvane "Iznenadni odlazak", u kojoj je dva procenta svjetske populacije neobjašnjivo nestalo preko noći.

Tri godine nakon tog tragičnog događaja, upoznajemo preostale stanovnike gradića Mejplton u Americi, među kojima je i depresivni šef policije Kevin Garni Mlađi.On se ne bori samo sa zavisnošću od alkohola, nego i sa djecom tinejdžerima i nihilističkim kultom "Preostali krivci" koji uznemirava zajednicu.

"Dark" (2017-2020)

Originalna Netflix serija iz Nemačke prepisuje formulu “Stranger Things” i daje joj evropski "tvist", još mračnijeg okruženja, strašnijih čudovišta i putovanja kroz vreme.

"Čudnije stvari" događaju se u tihom gradiću Vindenu, gdje jedan srednjoškolac preko noći nestane, a za njim i jedno dijete, što pokreće niz natprirodnih fenomena u životu svih koji su ih poznavali.

I ovdje imamo nostalgiju ka osamdesetim, ali i drugim epohama, ali i krimi priču koju pokušavaju da razriješe lokalni policajci.

"Midnight Mass" (2021)

Majk Flenagan, autor hit horora “Haunting of Hill House”, snimio je još jednu strašnu priču o malom, uspavanom gradu.

Mladi sveštenik (Hemiš Linklejter) dolazi u mjesto na izolovanom ostrvu Kroket koje mu donosi i raj i pakao svojim čudnim i opasnim praktikovanjem vjere.

Serija koja je dobila odličnu ocjenu od 7,7 na IMDb, dostupna je na Netflixu.

"Autsajder" (2020)

Zasnovana na istoimenom romanu Stivena Kinga. Serija “Autsajder” na HBO Max je misterija smještena u vrelo ljeto u jednom malom mjestu u Oklahomi, gdje počinju da se dešavaju neobjašnjive stvari.

 

Jedan dječak pronađen je mrtav u šumi, a policija pronalazi dovoljno dokaza da za njegovo ubistvo osumnjiči inače uzornog građanina i porodičnog čovjeka Terija Mejtlenda (Džejson Bejtman).

Šokiran optužbama, on negira krivicu i poseduje čak i alibi, jer je snimljen na drugom mjestu u vrijeme kada se zločin dogodio.

Da li je moguće da se nalazio na dva mesta istovremeno? Privatna istražiteljka Holi Gibni (Sintija Orivo) nalazi odgovor na to pitanje i objašnjenje u vidu uznemirujućih paranormalnih pojava.

"Twin Peaks" (1990-1991)

Bez “Tvin Piks” ne bi bilo “Stranger Things”, ali ni mnogih drugih serija iz istog žanra.

Na američkom kablovskom servisu Šoutajm, 2017. prikazan je i nastavak serije u vidu 18 epizoda, a staroj ekipi, koju pored Meklahlana čine Medhen Amik, Šerilin Fen, Dejvid Duhovni i Ričard Bajmer, pridružili su se i Lora Dern, Džejms Beluši, Ričard Čemberlen, Tim Rot, Dženifer Džejson Li, Naomi Vots i Edi Veder.

Izvor i foto: Kolektiv. Me

Tekst objavila: Ljilja Brajković