Stiže nastavak BETMENA - U glavnoj ulozi ćemo ponovo gledati ovog glumca(video)

Betmen još uvijek hara svjetskim bioskopima, a u studiju Warner Bros. očito su zadovoljni rezultatima koje ostvaruje na blagajnama jer su već najavili nastavak filma o mračnom junaku.

Iz studija su vijest potvrdili na CinemaConu, a u ulogu Viteza tame vraća se Robert Pattinson, dok će rediteljsku palicu ponovo preuzeti Matt Reeves. Nije naveden datum izlaska filma, a nisu objavljeni ni nikakvi detalji vezani za radnju.

"Uzbuđen sam što ću se vratiti u ovaj svijet za sljedeće poglavlje", rekao je Reeves, koji će se osim režije prihvatiti i pisanja scenarija nastavka, prenosi Variety.

Warner Bros. se s Batanom vratio prikazivanju filmova isključivo u bioskopima nakon što je više od godinu dana filmove istovremeno objavljivao i na svom streaming servisu HBO Max. Film je zaradio oko 760 miliona dolara u svjetskim bioskopima širom relativno kratkog, 45-dnevnog prikazivanja, a prošle nedjelje počeo se prikazivati na HBO Maxu. I u budućnosti Warner Bros. planira zadržati svoje nove filmove u bioskopima 45 dana prije nego što ih stavi na streaming platformu.

Prvi film hvale i kritika i publika, a Pattinsonovo ćudljivo i ranjivo prikazivanje lika je veoma oduševilo brojne kritičare. Zvjezdana glumačka postava prvog filma uključivala je osim Pattinsona i Zoë Kravitz, Paula Danoa, Andyja Serkisa, Colina Farrella i Jeffreyja Wrighta.

Izvor i foto: Kolektiv. Me

Tekst objavila: Ljilja Brajković