Bejb iz Prljavog plesa žali zbog operacije nosa: "Izgubila sam karijeru"

Nakon pojavljivanja u filmu "Prljavi ples" koji je obilježio osamdesete godine, činilo se da Dženifer Grej uspjeh neće moći da zaobiđe ni da želi. Međutim, dogodilo se suprotno. Bejbi koja danas ima 62 godine izdaje memoare, koji su sasvim sigurno njen način da zaradi novac, pošto isplative uloge odavno ne dobija. Možda je sve krenulo silaznom putanjom kada je odlučila da operiše nos, po kom je bila prepoznatljiva.

"Potrošila sam toliko puno energije pokušavajući da razumijem šta sam pogriješila i zašto su me 'izbacili iz holivudskog kraljevstva'. Ipak,  to je laž. Izbacila sam samu sebe", rekla je Dženifer Grej najavljujući svoje memoare, i dodala kako se sada prvi puta osjeća dobro u svom tijelu.

Nakon operacije nosa bila je druga osoba, pa je na jednoj premijeri Majkl Daglas nije prepoznao.

"Bio je to moj prvi izlazak u javnost nakon operacije i bukvalno sam postala nevidljiva. U očima javnosti kao da više nisam postojala, a najčudnije od svega je da sam se upravo toj ideji cijelog života protivila i užasno me je nerviralo što mi je majka stalno govorila da moram da operišem nos. Kao da sam se predala u ruke neprijatelja", rekla je Dženifer.

Ipak, nije samo operacija nosa uticala na njenu karijeru. Sa tadašnjim dečkom Metjuom Broderikom doživjela je saobraćajnu nesreću u Sjevernoj Irskoj 1987. godine. Do nesreće je došlo nakon što je njihov automobil prešao u suprotnu traku u naletio na vozilo u kojem su se nalazile majka i kćerka koje su poginule na licu mjesta. Dženifer je zadobila teške povrede od kojih se dugo oporavljala, a Metju je nakon toga optužen i proglašen krivim za nesmotrenu vožnju.

Sa samo 27 godina Dženifer se povukla iz javnosti, a u "fabriku snova" je odlučila da se vrati 1995. godine. Ipak, nije uspjela da povrati slavu, sve njene uloge ostale se u sjenci Bejbi.

 

Izvor i foto:Nezavisne novine

Tekst objavila: Jasminka Mulić