Vladana o nastupu na Eurosongu: Spremam dominantan nastup

Uprkos žestokom pripremnom ritmu i napornim promotivnim aktivnostima van Crne Gore, naša evrovizijska predstavnica Vladana uspijeva da komunicira sa pratiocima i fanovima putem društvenih mreža, na kojima ih redovno obavještava o svakom potezu u vezi sa promocijom numere i spota “Breathe”.

Vladana je juče gostovala u Jutarnjem programu RTS-a, danas u istom programu na TV Prva, a u Beogradu je snimila i rezervni nastup za Eurosong, zajedno sa koleginicama iz Srbije i Sjeverne Makedonije – Konstraktom i Andreom.

Nakon toga, na zvaničnom Instagram profilu pjevačica je omogućila pratiocima priliku da joj postave zanimljiva pitanja, pa smo tako saznali, između ostalog, da se u spotu “Breathe” pojavljuje njen sin Petar, zatim da je izrada kostima u kom će nastupiti u Torinu u toku i da je to veoma komplikovan proces, čija se realizacija očekuje krajem narednog mjeseca.

Vladana je, potom, odgovarala i na pitanja u vezi sa muzikom na Eurosongu. Priznala je da je njena omiljena crnogorska evrovizijska pjesma “Igranka”, koju si snimili Who See i Nina Žižić.

Kada je riječ o ovogodišnjim učesnicima, Vladanin favorit je numera “In corpore sano” od Konstrakte, a za razliku od srbijanske predstavnice – Vladana je pokazala da ima zdravstvenu knjižicu.

“Ne samo jer smo susjedi, već zbog toga što volim avangardni pristup, zbog toga što je numera društveno angažovana, originalna je i šalje snažnu poruku, baš kao i moja”, napisala je Vladana.

Vania Fernandes 2008. godine pod zastavom Portugala otpjevala je numeru “Senhora Do Mar” i to je Vladanina omiljena evrovizijska numera ikada. Vladana je podržala i Andreu iz Sjeverne Makedonije, podsjetivši da i ona ima makedonski krvi, pošto je odatle njena pokojna majka, a Vladana je tamo živjela do polaska u školu.

Pojedine je zanimalo kakav nastup od Vladane možemo očekivati u Torinu, te da li je uplašena kada se nađe na bini, a njen odgovor je glasio – “biće to totalna dominacija, a plašim se samo kada se negdje izgubim”.

Vladana bi voljela da putuje na Island, a među njenim omiljenim muzičarima su Ejmi Vajnhaus, Radiohead, Grejs Džons, Rošin Marfi…

Izvor i foto: Kolektiv. Me

Tekst objavila: Ljilja Brajković