94. ceremonija po redu: Odlučeno ko će voditi ovogodišnju dodjelu Oskara

Dužnost domaćina na ceremoniji dodjele nagrada Oskar dobile su Vonda Sajks, Ejmi Šumer i Redžina Hol.

Za domaćice predstojeće 94. dodjele određene su tri žene a odluka je saopštena tokom televizijske emisije Dobro jutro Ameriko.

„Nisam sigurna ko je mislio da je ovo dobra ideja, ali ja sam domaćica dodjele Oskara zajedno sa svojim dobrim prijateljicama Vondom Sajks i Redžinom Hol. Treba da odgledam neke filmove", rekla je Šumerova.

Ovo je prvi put u istoriji dodjele Oskara da tri žene vode tu ceremoniju - iako nije prvi put da je određeno da više od jedne osobe obavljaju taj posao.

Godine 2011, glumci Džejms Franko i En Hatavej bili su domaćini kojima su upućene oštre kritike.

Inače, dodjela Oskara nije imala tri voditelja još otkako su se Čevi Čejs, Goldi Hon i Pol Hogan udružili na 59. dodeli Oskara 1987. godine.

Prethodne tri ceremonije su bile bez domaćina, što je trend koji je počeo 2019. godine kada je Kevin Hart odlučio da se povuče.

Domaćice ovogodišnje dodjele prestižnih filmskih nagrada su tri iskusne komičarke i voditeljke.

Pored svog rada na velikim i malim ekranima, Šumerova je vodila dodjelu MTV nagrada 2015, a Holova je bila angažovana na dodjeli BET nagrada 2019. godine. Sajksova je učestvovala u vođenju programa dodjele GLAAD medijskih nagrada, a autor je i spostvenog tok-šou programa.

Izvor i foto: Kolektiv. Me

Tekst objavila: Ljilja Brajković