Snima se FILM o Bobu Marliju: Evo ko će GLUMITI legendarnog muzičara(video)

Studio "Paramount" nije otkrio konkretne detalje radnje, ali će se film fokusirati na Marlijev život i karijeru.

Kompanija "Paramount" priprema film o legendi svetske muzike Bobu Marliju, a već je poznato ko će glumiti.

Poslije opsežne, godišnje i svjetske potrage, Kingsli Ben-Adir, koji je tek nedavno igrao Malkolma Iksa u ostvarenju "One Night in Miami", izabran je da odigra legendarnog muzičara.

Reinaldo Markus Grin, koji je nedavno doveo sportsku dramu "Kralj Ričard" na šest nominacija za Oskara, režira film koji još uvijek nema naslov. Zek Bejlin, koji je radio sa Grinom na filmu "Kralj Ričard", piše scenario, navodi "Variety".

Kingsli Ben-Adir, Foto: Screenshot, Harper's Bazaar UK/You Tube

Studio nije otkrio konkretne detalje radnje, ali će se film fokusirati na Marlijev život i karijeru. Smatran pionirom rege muzike, Bob, rodom sa Jamajke, počeo je da nastupa 1963. sa grupom The Wailers. Kako je vreme odmicalo, bivao je sve popularniji, a njegove hitove kao što su "Jammin", "Stir It Up", "Get Up, Stand Up", "Buffalo Soldier",  "Redemption Song" slušala je cijela planeta.

Predstojeći muzički film se snima uz podršku Marlijeve porodice. Njegov sin Zigi Marli, njegova supruga Rita Marli i ćerka Sedela Marli će producirati u ime Tuff Gonga. Robert Teitel će takođe biti producent.

Osim ostvarenja"One Night in Miami", Ben-Adir je glumio u Huluovoj seriji "High Fidelity", Netflisovoj "The OA". Takođe, gledali smo ga u britanskoj kriminalističkoj drami "Peaky" Blinders“.

Izvor i foto: Kolektiv. Me

Tekst objavila: Ljilja Brajković