Nakon rekordnog uspjeha: Stižu dva nastavka Netflixovog drugog najgledanijeg filma(video)

Netflix je objavio kako je u ranoj fazi planiranja dva uzastopna nastavka filma "Red Notice", a očekuje se povratak glavnih zvijezda Ryana Reynoldsa, Gal Gadot i Dwaynea Johnsona, piše Deadline.

Prenijeli su da se Netflix nada da će snimanje započeti početkom 2023. u zavisnosti od rasporeda glavnih glumaca.

Budući nastavci će također dodati nove likove u franšizu o pljački, a čekuje se da će se scenarista i reditelj Rawson Marshall Thurber vratiti za nove nastavke.

Film je debitovao na Netflixu početkom novembra i brzo je postao drugi najgledaniji film na streaming platformi svih vremena nakon što je gledan 277,9 miliona sati širom svijeta. Bio je odmah iza "Bird Boxa" Sandre Bullock, koji je u tom trenutku imao 282 miliona sati gledanja.

Krajem novembra, Johnson je izjavio da je akcioni film "najveći Netflixov film ikad" u objavi na Instagramu gdje je nazdravio filmu čašom tekile.

"U samo 11 dana zvanično ste učinili Red Notice Netflixovim najvećim filmom ikad. Rušili ste sve rekorde na svim nivoima", napisao je.

U augustu, predsjednik produkcije Seven Bucks Productions, Hiram Garcia, koji je producent filma, kazao je da je Red Notice "najveći film koji je Netflix ikada napravio".

Radnja prati agenta Interpola (Johnson) koji u partnerstvu s kradljivcem umjetnina (Reynolds) hvata još jednog od najtraženijih kriminalaca na svijetu, kojeg glumi Gadot.

"Gal, Ryan i DJ imaju tako nevjerovatnu hemiju i izgledaju sjajno zajedno", rekao je u intervjuu za Collider.

Film je ujedno bio i najskuplji Netflixov filmski projekat do sada, s budžetom od 200 miliona dolara.

Izvor i foto: Kolektiv.Me

Tekst objavila: Ljilja Brajković